Mahkeme, İstanbul Bilişim'in iflasına karar verdi
Ödemesi yapılan yaklaşık 50 bin ürünü teslim etmediği için binlerce kişiyi mağdur eden İstanbul Bilişim için karar verildi. İstanbul Bilişim'in konkordato talebi İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce reddedildi. Mahkeme şirketin iflasına karar verdi.
2002 yılında kurulan ve ucuz fiyatlarıyla tanınan elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim'den teknoloji ürünü satın alan yüzlerce kullanıcı ürünlerinin kendilerine gönderilmediği ve para iadesi de alamadıkları gerekçeleriyle uzun zamandır sosyal mecralarda şikayetlerini dile getiriyordu.
TEMMUZ AYINDA KONKORDATO BAŞVURUSU YAPILDI
Kullanıcıların bir çoğu bu şikayetleri savcılığa da taşıyarak firma hakkında işlem yapılmasını istemişti. Yaşanan gelişmeler üzerine şirket, temmuz ayında konkordato başvurusu yapmıştı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Bilişim'in konkordato talebini reddederek şirketin iflasına karar verdi.
KONKORDATO DAVALARINDAKİ EN YÜKSEK MÜDAHİL SAYISI
İstanbul Bilişim'in açtığı konkordato davasına 1100'e yakın tüketici müdahil oldu. Bu rakam, bu zamana kadar açılan konkordato davalarındaki en yüksek müdahil sayısı olarak kayda girdi. Dava dosyasına göre şirket 50 bini aşkın kişiye sattığı ürünlerden 150 milyon lira para topladı.
ŞİRKET SAHİBİNİN 40 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Şirketin sahibi Nurettin Yavuz hakkında geçtiğimiz günlerde dolandırıcılıktan dava açılmıştı. Stokta ürün bulunmamasına rağmen çok sayıda kişiye ürün satarak para toplayan Yavuz'un 40 yıla kadar hapsi isteniyor. Üzerine kayıtlı mal varlığı olmayan Yavuz'un 114 ayrı dolandırıcılık kaydı bulunuyor. Geçen yıl el değiştiren şirketin yeni sahibi görünen Nurettin Yavuz'un 'emaneten' şirketi üzerine aldığı belirtiliyor.