Malatya'da yer yarıldı! 5,9'luk deprem Kale’de asfaltı çatlattı, yollar kapandı

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9'luk depremin yankıları devam ediyor. SuperHaber Kale İlçesi’nde deprem sırasındaki yer sarsıntısı görüntüsü ile deprem sonrası yolların çatladığı ve yine dağlardan yollara düşerek gelen büyük kaya parçaların olduğu görüntüler ulaştı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye bir kez daha deprem gerçeği ile karşı karşıya geldi. Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli 7,7 şiddetinde ki deprem sonrası Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Malatya ile beraber Elazığ, Erzincan ve Diyarbakır’da hissedilen depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiğinin belirlendiği açıklandı.Depremin sabah saatlerinde meydana gelmesi ile başta Malatya olmak üzere,çevre illerde bulunan halk büyük korku ve panik yaşadı.

BAKAN YERLİKAYA: CAN VE MAL KAYBI BULUNMUYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamada, deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinde AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürüldüğü, ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 374 ihbar geldiği, bu ihbarların 341’i bilgi, 33’ü de yardım amaçlı çağrı olduğu ifade edildi.

Ölen kimsenin ve yıkılan binaların olmadığı depremde yine Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiği belirtilerek "herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.” denildi.

DEPREM ANI EVİN KAMERASINA YANSIDI

SuperHaber Malatya’nın Kale İlçesi’nde deprem sırasında ki yer sarsıntısı görüntüsü ile deprem sonrası görüntülere ulaştı. Görüntülerde deprem anının sarsıntısının bir evin kamerasına yansıdığı görüldü.

Yine vatandaşların depremden hemen sonra çektiği kamera görüntülerinde, Kale İlçesi’nin yollarında çatlaklar meydana geldiği ve yine dağlardan yollara düşerek ulaşımı aksatan büyük kaya parçaların olduğu dikkati çekti.

Malatya'da yer yarıldı! 5,9'luk deprem Kale’de asfaltı çatlattı, yollar kapandı

Bu arada, Kale İlçesi’nde ki bir köyde duvarın altında kaldığı ihbar edilen bir vatandaşı kurtarmaya giden bir köylünün, kaya parçaları nedeni ile yolda kaldığını videoya çekmesinin görüntüleri de yetkililere ulaşan bir başka görüntüler.

77 ARTÇI SARSINTI OLDU

Malatya’da 5.9 büyüklüğündeki depremin olduğu saat 10.46’dan 13.44’e kadar, bölgede büyüklükleri, 0.7 ile 3 arasında değişen 77 artçı sarsıntı oldu.

HAMİLE KADIN YARALANDI

Malatya'nın Kale ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremde Şeyhçoban Mahallesi'nde Ali Kılıç'a ait tek katlı müstakil evin yan tarafına yapılan ek balkonda çökme oldu. Çökme sırasında balkonun yakınlarındaki hamile olduğu öğrenilen Hatice Kılıç (34) yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Kılıç, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan Hatice Kılıç'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Malatya'da yer yarıldı! 5,9'luk deprem Kale’de asfaltı çatlattı, yollar kapandı - Resim : 2

Deprem sonrası hastanelerde tedavi gören bazı hastalar, yakınları tarafından dışarı çıkarıldı.

Malatya'da yer yarıldı! 5,9'luk deprem Kale’de asfaltı çatlattı, yollar kapandı ile ilgili etiketler Malatya deprem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Oktay Kaynarca Kurtlar Vadisi ile ilgili gerçeği ilk kez açıkladı! Amerikan dizisinden uyarlanmış...

Yıllar sonra Kurtlar Vadisi dizisi hakkında konuşan Oktay Kaynarca bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Kaynarca, dizinin aslında bir Amerikan dizisinden uyarlandığını açıkladı.