Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı!

Batı Afrika ülkesi Mali'de Rus paralı asker gücü Wagner ağır bir darbe yemişti. Direnişçi yerli halk tarafından pusuya düşürülen Rus askerlerinden en az 50'si öldürülmüştü. Mali’de 500 bin takipçili Grey Zone adlı telegram kanalının ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in de dün ölenler arasında olduğu ortaya çıktı. “Wagner Ekber” yazısı ile poz veren meşhur Rus propagandist ölümünü Rus medyasının doğruladığı bildirildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Batı Afrika ülkesi Mali'den dünyaya yatılan bir haber, tüm gözlerin bu ülkeye çevrilmesine neden oldu. Mali’de müslüman direnişçilere karşı operasyon yapan, devlet destekli Rus paralı asker gücü Wagner ağır bir darbe yemişti.

Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı!

PUSUYA DÜŞÜRÜLEN PARALI WAGNER ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ VE ESİR ALINDI

Dünyanın çeşitli haber ajanslarıjın verdiği bilgilere göre, 27 Temmuz günü Mali'nin kuzey kesimindeki Kidal bölgesinde pusuya düşürülen Rus askerlerinden en az 50'si öldürüldüğü, 80 tanesinin de esir alındığı açıklandı. Mali’de bulunan ve El Kaide adlı müslüman silahlı örgütünün, Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) ve bölgedeki Tuareg silahlı grupların düzenlediği öğrenijem pusularda, 50'si Rus Wagner'e mensup olmak üzere en az 60 asker öldürüldüğü ifade edilmişti. Mali'nin Cezayir’a yakın sınırında bulunan Tinzavaten yerleşimi yakınlarındaki çöl bölgesinde düzenlenen saldırı da,dünyayı adeta şoke etmişti. Saldırı sonrası, Rus Wagner askerlerinin ölümü ve esir alınmalarını gösteren fotolar ve videolar ise şok etkisi yaratmıştı.

Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı! - Resim : 2

PUSUDA RUS TELEGRAM KANALININ ÜNLÜ MUHABİRİ FEDYANİN’DE ÖLDÜ

Öte yandan, Mali’de müslüman yerli direnişçilerin yaptığı saldırıda ölenlerin arasında, Wagner'in daha önce Suriye ve Ukrayna'da savaşmış üst düzey komutanları ile beraber, sosyal medya sorumlularının da bulunduğu ifade edilmişti. Bugün yapılan yeni açıklamada, bu sosyal medya sorumlularından, 500 bin takipçili Grey Zone “Gri Bölge” adlı Rus telegram kanalının ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in de dün ölenler arasında olduğu ortaya çıktı. Fedyanin,”Gri Bölge” adlı Rus propaganda kanalını işlettiği ve pusuya düşürlen Wagner birliğinin çatışmalarını kayda alarak Youtube hesabında paylaştığı belirtildi. Ünlü Wagner muhabiri Fedyanin’in ölümünü, wagner askerlerinin video görüntülerinden tespit ettiği öğrenildi. “Wagner Ekber” yazısı ile poz veren meşhur Rus propagandist ölümünü Rus medyasının doğruladığı bildirildi.

Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı! - Resim : 3

 UKRAYNA MEDYASI FEDYANİN’İN ÖLÜMÜNÜ SEVİNÇLE KARŞILADI

Öte yandan, düşürülen Mi-24 adlı helikopterde olduğu söylenen Fedyanin’in ölmesinin, Ukrayna medyası ile sosyal medya hesaplarında büyük bir sevinçle karşılandığı görüldü. Ukrayna medyası, Gri Bölge kanalının ünlü blog yazarı Nikita Fedyanin tasfiye edildi. Ukraynalıların öldürülüşünün videolarını yayınlamayı ve Ukrayna askerlerin cesetleriyle dalga geçmeyi seviyordu. Cehennem yansın…” ve “Putin, Rusya'nın tüm köylere yönelik devam eden katliamlarını aklamak için en popüler Telegram propagandacılarından birini Mali'ye gönderdi, böylece yerel halk, Wagner katillerinden oluşan tüm ekiple birlikte onları da boşa harcadı.” şeklinde haberler yazdıkları vurgulandı.

Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı! - Resim : 4

Mali’de ünlü Wagner muhabiri Nikita Fedyanin’in öldüğü anlaşıldı! ile ilgili etiketler Rusya Wagner Grubu ölüm Afrika
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.