Mama Sandalyesinin Çocuklara Faydası
Anne sütü ile beslenme macerası başlayan bebeklere 6. aydan itibaren yavaş yavaş uygun gıdalar tattırmaya başlanır. Ek gıdaya geçiş süreci; bebeğin yeni doku ve tatlara alışması, çiğneme ve kavrama becerisini geliştirmesi gibi pek çok davranışın kazanıldığı uzun bir dönemi kapsar. Bu dönemde mama sandalyesi kullanmaya başlamak, bebeğinize konfor ve kolaylık sağlar.
Mama sandalyesine alışma döneminde bebeğin sandalyesinde geçirdiği süreler kısa olsa da zaman içinde öğünler, doyma güdüsü ile eşlenerek bebeğin rutini haline gelir. Kraft mama sandalyeleri fonksiyonel tasarımları ile bebeğinizin beslenme serüveninde sizleri destekler.
Mama Sandalyesi Kullanımının Bebeğin Gelişimine Katkısı
Mama sandalyesi bebeğe rahat ve emniyetli bir şekilde beslenme dönemi sunmanın yanı sıra çeşitli özellikleri ile bebeğin fiziksel ve sosyal gelişimini pozitif yönde etkiler. Bu gelişimler, bebeğe hayat boyu devam edecek sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve bazı fiziksel gelişimleri kazandırabilir.
Fiziksel Katkısı
Mama sandalyesi kullanımı, bebeğin fiziksel gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar. Mama sandalyesinde oturmaya başlayan bebeğin bağımsız oturma deneyimleri başlar. Bu süre zarfında sırt, boyun ve karın kaslarını daha aktif kullanan bebeklerin kasları gelişerek vücut kontrolü ve denge kurmayı kolaylaştırır.
Mama tepsisinde bulunan gıdaları ağzına götürmek, bebeğin el göz koordinasyonunun artırır. Kaşık tutma uğraşısı, ince motor becerilerini geliştirir. Biberon mamaları veya anne sütünden sonra pütürlü gıdalara geçiş yapmak, yutma ve çiğneme becerileri ilerletir. Beslenme saatlerinde, Kraft’ın ergonomik mama sandalyesinde uygun sırt desteği ve güvenli emniyet kilidi ile oturan bebek, fiziksel gelişime kolaylıkla adapte olur.
Sosyal Katkısı
Mama sandalyesini yemek masasına yakın bir konuma yerleştirmek, bebeğin sosyal gelişimini olumlu etkiler. Aile veya bakım veren ile birlikte aynı göz hizasında öğün süresini geçiren bebek, değerli hisseder ve özgüven kazanmaya başlar. Sofranın bir parçası olarak günlük sohbetlere katılması, aile bireyleri ile bağını güçlendirir. Bebekler, taklit yolu ile konuşma yeteneklerini geliştirir. Bu nedenle yemek masası sohbetleri bu konuda destekleyicidir. Ayrıca farklı besinleri tanıması ve yiyeceklere açık olmasına imkan tanır.
Rutinler bir alışkanlığın kazanılması için oldukça gereklidir. Bebeğin yemek vakti gelince kendi özel sandalyesine oturarak öğünü tamamlaması, sağlıksız atıştırma alışkanlığını engeller. Siz de sağlıklı büyümenin olmazsa olmazı sağlıklı beslenme alışkanlıklarını bebeğinize kazandırmak istiyorsanız, Kraft’ın birbirinden kullanışlı ve kaliteli mama sandalyesi modellerini inceleyebilirsiniz.