Markette satışı yasaklanan ürünlere ihtiyacınız olursa…

Koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirler kapsamında marketlerde bazı ürünlerin satılmayacağının açıklanmasının ardından bazı kesimlerden, "Aman dikkat, bu 15 gün boyunca çocuğunuzun defteri bitti, kalemi bozuldu ise yandınız. Yenisini alamazsınız. Kalem, defter temel ihtiyaç olarak görülmüyor bu ülkede" yorumları yapıldı. Oysa fiziksel teması asgari seviyeye düşüren online alışveriş sayesinde söz konusu tüm ürünleri satın almak mümkün.

Türkiye’de geçen yıl 226 milyar 210 milyon TL'ye yükselen e-ticaret hacmi online alışverişin ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor. Koronavirüs salgını sürecinde önemi gitgide artan sektörlerden online alışveriş sayesinden virüsün yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenirken, binlerce kişiye de yeni istihdamın önü açılıyor.

Hükümetin aldığı 17 günlük tam kapanma kararının ardından açıklanan marketlerin kampanya yaparak müşteri çekmeye çalıştığı bazı ürünlerin bu süreçte satılamayacağının genelgeyle duyurulmasının ardından muhalefet cephesinden, eleştiriler gelmişti.

YİNE MAĞDURİYET ALGISI OLUŞTURULDU

Kalem, defter gibi ürünleri alamayan vatandaşın mağdur olacağını öne süren muhalefet, söz konusu ürünlerin online alışveriş sitelerinden alınabileceğini görmezden geldi.

ALKOL DIŞINDAKİ TÜM ÜRÜNLER ONLINE SATILIYOR

Online alışveriş sitelerinden alkollü içki dışındaki tüm ürünler hem kredi kartıyla hem de kapıda ödeme imkanıyla satın alınabiliyor.

KARGO SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN

Burada en önemli sorun kargo ücreti... Bunun da önüne geçmek için bazı firmalar belli bir tutarın üzerindeki alışverişi ücretsiz kargolarken, bazıları da aylık 7-8 liralık ücretlerle tüm alışverişlerde ücretsiz kargo imkanı sunuyor.

 

Yorumlar
Yorum yapmak için tıklayınız
GÜNÜN VİDEOSU

Bakan Yerlikaya uyardı: Son 5 yılda sadece Ramazan Bayramı tatillerinde 483 canımızı yitirdik

Ramazan Bayramı nedeniyle 9 gün resmi tatil ilan edilmesinin ardından şehirlerarası yollar kalabalıklaştı. İçişleri Bakanı Yerlikaya "Ölümlü trafik kazalarında ‘’aşırı hız” dan sonra en önemli etkenlerin başında, ‘’şerit izleme, değiştirme’’, ‘’geçiş önceliği’’, ‘’arkadan çarpma’’, ‘’dönüş kuralları’’ ve‘’kırmızı ışık ihlali’’ geliyor" diye uyardı.