Masterchef tart taten (Tart tatin) nasıl yapılır? Tart taten malzemeleri ne lazım? İşte tarifi

Masterchef tart taten (tart tatin) nasıl yapılır sorusunun yanıtı aranıyor. Masterchef 2020'de üçlü düelloda tart taten tarifi verildi. İşte detaylar..

Masterchef tart taten nasıl yapılır sorusunun yanıtı aranıyor. Masterchef 2020'de üçlü düellolar devam ederken şefler bugünkü yarışmacılardan tart taten yapmalarını istedi. İşte tart tatin tart taten tarifi ve detaylar...

MASTERCHEF TART TATEN NASIL YAPILIR? TART TATİN

Tarte Tatin Tarifi İçin Malzemeler


6 adetmilföy hamuru
2 yemek kaşığıun
3 adetorta boy yeşil elma
3 adetorta boy kırmızı elma
2 yemek kaşığıtereyağı
1 su bardağıtoz şeker
1/2 su bardağısu


Tarte Tatin Tarifinin Püf Noktası


Meyvelerin üzerini kapladığınız açılmış hamurun üzerini bir kürdan yardımıyla 3-4 yerinden deldikten sonra pişirin.

Tarte Tatin Tarifinin Pişirme Önerisi


Tek tek açtığınız hamurları meyvelerle birlikte porsiyonluk kalıplara yerleştirerek de tartı hazırlayabilirsiniz.Karamel karışımına arzuya göre çubuk tarçın, karanfil, yıldız anason ekleyebilirsiniz. Meyveleri tart hamuruna aktarırken baharatları çıkarmayı unutmayın.Kruvasan yapımında kullandığımız yağlı hamur tarte tatin yapımı için uygundur. Arzu ederseniz hamuru da kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Tart Tatin - Tarif arama - V-ZUG A.Ş. - Türkiye

Tarte Tatin Tarifi Nasıl Yapılır?


Yeşil ve kırmızı elmaları dört eşit parçaya bölüp, kabuklarını soyduktan sonra çekirdekli kısımlarını alın. Toz şeker ve suyu derin bir tavaya alın. Tereyağını katın. Orta ateşte kaynayan karışım, karamel rengini almaya başladığında elmaları katın.

Kıvam alan sosta yumuşayan elmaları sosuyla birlikte kullanacağınız tart kabının tabanına alın. Elmaları mümkün olabildiğince sık ve düz bir şekilde yerleştirmeye çalışın.

Oda sıcaklığında bekletip, çözülmelerini sağladığınız milföy hamurlarını yan yana dizip, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız milföy hamurunun yuvarlak şeklinde ve kullanacağınız tart kalıbından daha büyük olması önemli.

Tarte Tatin Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) - Yemek.om - Yemek.com

2-3 dakika kadar soğuyan elmaların üzerine açtığınız tart hamurunu yerleştirin. Dışarıda kalan kenar kısımlarını tart kalıbının tabanına doğru ittirin. Pişme esnasında sosun hamurun yüzeyine çıkmasını engellemiş olun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirdiğiniz tartı, ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Tarte Tatin Tarifinin Servis Önerisi


Dilimlediğiniz tartı, vanilyalı dondurma ya da krema ile servis edebilirsiniz.

Kaynak:yemek.com

Masterchef tart taten (Tart tatin) nasıl yapılır? Tart taten malzemeleri ne lazım? İşte tarifi ile ilgili etiketler MasterChef masterchef tart taten nasıl yapılır tart tatin nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.