Mehmet Ergün Turan kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

İstanbul'un önemli ilçelerinden Fatih'in Belediye Başkanı olan Mehmet Ergün Turan, sosyal medyada ve kamuoyunda Fatih'te gerçekleşen köpek saldırısı olayının ardından merak konusu oldu. AK Parti'den aday gösterilerek seçilen Turan'ın kariyeri ve hayatı ise birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Mehmet Ergün Turan kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? İşte, Mehmet Ergün Turan'ın hayatı!

İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Fatih'in Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, özellikle Fatih'te yaşanan köpek saldırısı olayının ardından sosyal medya ve kamuoyunda ilgi odağı haline geldi. AK Parti'den aday gösterilerek bu göreve seçilen Turan, kariyeri ve hayatıyla birçok kişinin dikkatini çekiyor. Peki, Mehmet Ergün Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mehmet Ergün Turan'ın hayatına dair detaylar!

FATİH BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERGÜN TURAN KİMDİR?

1967 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Ergün Turan, aslen Trabzonlu bir aileye mensuptur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Turan, mezuniyetinin ardından uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe faaliyet göstermiştir. Bu süreçte birçok projede mühendislik ve uygulama süreçlerini yönetmiştir.

Mehmet Ergün Turan kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Mehmet Ergün Turan, 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi'nde Teknik Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Aynı dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği yapmıştır. 2007-2009 yılları arasında İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği görevinde bulunmuş, 2009-2014 döneminde ise İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görev almıştır.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde tekrar Fatih Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Ergün Turan, ilçenin yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Mehmet Ergün Turan kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Belediye
GÜNÜN VİDEOSU

Narin'in tutuklu amcasıyla ilgili yeni delil; kritik saatlerdeki WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

Narin Güran'ın tutuklu amcası Salim Güran'ın, Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 16.43’ten sonra 5 kez aradığı Antalya'da tatil yapan kuzeni Mehmet Şerif Güran, "Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim. Sesinde panik hali yoktu" dedi ve WhatsApp yazışmalarını paylaştı.