Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil çalışmalarıyla açıklamalar yaptı. Erdoğan, yeni CEO'nun kim olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni CEO'nun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu söyledi. Vatandaşlar ise yerli otomobil projesinin yeni CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kim olduğunu araştırıyor. Peki yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kim? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Nereli? Detaylar haberimizde...


Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil, çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, yerli otomobil projesinin CEO'sunun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu belirtti. Peki yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Nereli? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?
Gürcan Karakaş proje uzmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Dünyanın en önemli 100 yöneticisi arasında gösterilen Gürcan Karakaş İlköğretim, Orta ve Lise eğitimini Almanya’da tamamlamıştır.

Uzun yıllar Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Gürcan Karakaş 2007 yılında ise Alman markası Bosch’un, Almanya merkezinde Automotive Aftermarket İşkolu’nun kıdemli başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.

1965 yılında dünyaya gelen Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğunun ertesi günü ASELSAN’da mühendis olarak iş hayatına başlayan Gürcan Karakaş, 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışma hayatını sürdürmektedir.

Gürcan Karakaş aslen Antalya Akseki‘lidir.

OTOMOBİL


Otomobil, yolcu veya yük taşımak üzere tasarlanmış, motorlu ve tekerlekli kara ulaşım aracı. Otomobil, yakıtla çalışan bir motor sayesinde hayvan gücü kullanılmadan, itmeden veya çekmeden hareket edebilen ve üzerindekileri de taşıyabilen bir taşıttır. Halk arasında -ve bundan sonra bu maddede de- "araba" olarak isimlendirilir ve bilinir.

Genel olarak otomobiller içten yanmalı motorlarla ve dört lastiğin dönmesiyle çalışır. Ancak 2001 yılı itibarıyla, hibrit motorlu otomobiller satılmaya başlamıştır. Elektrikle çalışan hibrit motorlar için şu an Amerika Birleşik Devletleri de başta olmak üzere, birçok ülke vergilerini minimuma indirmiş ve ücretsiz elektrik dolum istasyonlarını otoparklara ve benzincilere yerleştirmiştir.

3 teker üzerinde hareket edebilen arabalar da üretildi, ancak ortaya çıkan denge ve dayanıklılık sorununa bağlı olarak kullanışlı olamadığı için yaygınlık kazanamadı.


"Otomobil" sözcüğü Türkçeye, Fransızca "automobile" sözcüğünden geçmiştir. "Automobil", Yunanca "αὐτός: autós" (kendi) ve Latince "mobilis" (hareket eden) sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulan ve başka bir hayvan ya da araç tarafından itilmek ya da çekilmek yerine kendi kendine hareket eden araç anlamına gelir. Türkçede ilk olarak Ahmet Rasim tarafından "Şehir Mektupları" yapıtında 1800'lü yılların sonunda kullanılmıştır

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.