Mehmet Tevfik Göksu kimdir? AK Parti Esenler adayı mı? 2019 AK Parti adayları!
Mehmet Tevfik Göksu kimdir? AK Parti'nin güçlü olduğu İstanbul ilçe adayları arasında Esenler'den kimi aday göstereceği büyük merak konusu.Ankara kulislerinde gezen haberlere göre Esenler adaylığı için Mehmet Tevfik Göksu ismi iddialar arasında ön plana çıkıyor.Vatandaşlar adayın kim olduğunu araştırmaya başladı.Peki Mehmet Tevfik Göksu kimdir? AK Parti Esenler adayı mı? 2019 AK Parti adayları! Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz...
Mehmet Tevfik Göksu kimdir? AK Parti İstanbul ve ilçelerinde sürpriz yaşamak istemiyor.En güçlü adayları belirleyen parti Esenler'den kimi aday göstereceği büyük merak konusu.Ankara kulislerinde gezen haberlere göre Esenler adaylığı için Mehmet Tevfik Göksu ismi iddialar arasında ön plana çıkıyor.Vatandaşlar adayın kim olduğunu araştırmaya başladı.Peki Mehmet Tevfik Göksu kimdir? AK Parti Esenler adayı mı? 2019 AK Parti adayları! Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz...
Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Superhaber'e ulaşan bilgilere göre AK Parti Esenler adayının Mehmet Tevfik Göksu olduğu belirtiliyor. Resmi açıklama yapıldığı zaman sitede yer alacak.
M. Tevfik GÖKSU
1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.
Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.
Her zaman aktif siyasetin içerisinde bulunan M. Tevfik Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı.
Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu'nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Göksu, hazırladığı bir çok siyasal propaganda konseptinin yanı sıra sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçimi yüzde 48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti’den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı. Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.
ESENLER
Nüfus: 520.235 (TÜİK)
Nüfus Yoğunluğu: 8,405 kişi/km2
Yüzölçümü: 52.27 km2
Mahalle Sayısı: 18
Koordinatlar: 41°03'00, N°28'51
Esenler, İstanbul'un Avrupa yakasındadır. Esenler, İstanbul'un ilçelerinden biridir. Kuzeyde Gaziosmanpaşa, güneyde Güngören, güneydoğuda Zeytinburnu, batıda Bağcılar ilçeleriyle komşudur. Esenler, 18 mahalleden oluşmaktadır ve yüzölçümü toplam 5.227 hektardır.
1993 yılı sonunda ilçe olmuştur. Esenler'in bulunduğu bölge, önceden Bakırköy ilçesine dahil iken, bu ilçe bölününce önce Güngören'e dahil edildi. Daha sonra da müstakil bir ilçe olarak kuruldu.
Esenler, çevresindeki ilçelerden farklı olarak, sanayi merkezi olmaktan çok bir yerleşim merkezi özelliğindedir. İstanbul Şehirlerarası Otobüs Terminali de Esenler’de bulunmaktadır.
Bölge, Bizanslılardan kalma bir yerleşim alanıdır. Bu bölgenin en eski ahalisi Litros (Esenler) ve Avas (Atışalanı) adlarıyla kurulan köylerde yaşayan Rumlardır. Esenler veya Atışalanı Köyleri eski tarihlerde Bizans'ın şaşalı devirlerinde İstanbul'un Türk'ler tarafından fethine kadar Bizans köyleri olup, Bizans İmparatorluğu'na türlü tarım ürünleri yetiştirerek ekonomik katkıda bulunmuşlardır.Osmanlı döneminde Mahmutbey nahiyesi içerisinde birer Rum yerleşim yeri olan Litros ve Avas köylerinin etnik yapısı, Lozan Antlaşması'yla değişmiştir. Cumhuriyet döneminde Rum kökenli halkın Yunanistan'a göç etmesiyle boşalan köylere, Doğu Mekodanya'dan gelen mübadele göçmenlerini Türkler iskan ettirilmiştir. Uzun yıllar mübadele köyü konumunda kalan Litros ve Avas isimlerini 1930'lu yıllara kadar korumuştur. 1937 - 1940 yıllarında gerçekleştirilen değişiklikle Litros-Esenler, Avas-Atışalanı olarak Türkçeleştirilmiştir.
Esenler'i Davutpaşa yoluna bağlayan Ayazma yolu üzerindeki su kontrol kuyuları, şimdi Belediye oto Garajı olarak kullanılan Üçyüzlü, Ayazma Çeşmesi, Su Terazisi ve garaj içinde yıkık vaziyette olan Kilise güzel bir mimari örnek olarak karşımıza çıkar. İstanbul surlarının yıkılmasından sonra bu bölge toprakları askeri bakımdan önem kazanmıştır. İlçe Tarihinin İstanbul Tarihi içinde mütalaa edilmesi gerekir. İlçe tarihi eser bakımından zengin sayılmaz. Bizans ve Osmanlı dönemine ait çeşme, su kemeri, su terazisi ve sebil günümüze ulaşan tarihi yapılardır. Bu eserlerin de kitabeleri tahrip edildiği için yapım tarihleri hakkında bilgi vermek mümkün değildir. Bunlar: Avas kemeri, Atışalanı Çeşmesi, Atışalanı Sebili, Menderes Çeşmesi (Litros Ayazması), Yavuz Selim Çeşmesi ve Nene Hatun Çeşmesi.
Esenler Belediyesi:
Belediye Başkanı: Mehmet Tevfik Göksu (AK Parti)
Adres: Fevzi Çakmak Mahallesi 1 Cadde No:73 Esenler İstanbul
Telefon: 0212 444 11 11
Faks: 0212 568 34 43
Web Site: www.esenler.bel.tr
E-mail: [email protected]
Esenler Kaymakamlığı:
Kaymakam: Nazım Madenoğlu
Adres: Esenler İstanbul
Telefon: 0212 647 38 10
Faks: 0212 647 38 11
Web Site: www.esenler.gov.tr
E-mail: [email protected]