Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de!

Askeri antrapolog Ece Aynur Onur,Mehmetçiğin Kore Savaşı’nda ki destansı direnci ile hayatta kalmasının gizli fotoğraf ve belgelerine ulaştığını açıkladı.”ABD, İngiliz ve Türk askeri istihbarat belgeleri elimde.” yazan Onur,ABD’ye 7 yıl önce başvurduğu askeri istihbarat dosyasında,Kore'de esir düşen Ispartalı Yüzbaşı İhsan Serim'in ve 244 eskerin çok özel bilgilerinin olduğunu belirtti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye, katıldığı Kore Savaşı’nda unutulmaz kahramanlıklar gösterdi.

TÜRKİYE KORE SAVAŞINDA 900’Ü AŞKIN ŞEHİT VERDİ

Kore’de savaşın başından Temmuz 1953'teki ateşkese kadar geçen sürede toplam 14.936 Türk askeri Kore'de görev aldı. Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasında ki kahraman Türk Tugayı, vatanından binlerce kilometre uzakta girdiği savaşta, 41’i subay, 25 astsubay, 826 er olmak üzere, 892 askerimizi şehit verdi. Yine araştırmalara göre, cephede hayatını kaybeden asker ile yaralanıp cepheden ayrıldıktan sonra vefat eden ve kaybolanlar da dahil Türkiye, Kore Savaşı'nda 900'ü aşkın en fazla şehit veren 3. ülke oldu.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de!

KAHRAMAN MEHMETÇİĞİN ÇOK GİZLİ BELGERİ TÜRKİYE’DE

Savaşın yıldönümlerinde ve gazilerin yaşamını yitirmelerinde hatırlanan Kore Savaşı, yeniden hatırlandı. Askeri antrapolog Ece Aynur Onur, Mehmetçiğin Kore Savaşı’nda ki destansı savaşının gizli fotoğraf ve belgelerine ulaştığını açıkladı. ”Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiliz ve Türk askeri istihbarat belgeleri elimde.” yazan Onur, ABD’ye 7 yıl önce başvurduğu askeri istihbarat dosyasında, Kore'de esir düşen Ispartalı Yüzbaşı İhsan Serim'in ve 244 askerin çok özel bilgilerinin olduğunu belirtti.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 2

ONUR, KORE SAVAŞI BELGELERİ İÇİN TAM 7 YIL UĞRAŞ VERDİ

Onur, sosyal medya hesabından, ”Tam 7 yıldır beklediğim askeri istihbarat dosyası sonunda ABD'den geldi! Kore'de esir düşen en yüksek rütbeli iki subayımızdan biri olan Ispartalı Yüzbaşımız İhsan Serim'in ABD Askeri İstihbaratı tarafından hazırlanan 118 sayfalık dosyasının açılması için 7 yıl önce başvurdum.D osya açıldı ve tarafıma iletildi. Ellerim titreye titreye açtım.” yazdı.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 3

TÜRK ASKERİNİN DAYANIKLILIK GÜCÜ AMERİKA ORDUSU EĞİTİMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ordu uzmanı Onur, aldığı belgelere göre, kahraman Mehmetçiğin Kore Savaşı’nda esir alındığında gösterdiği müthiş dayanıklılık gücünün, ABD ordusunun eğitimi değiştirdiğini şöyle yazarak belirtti. ”Kore'de esir olan 244 askerimizin mukavemeti, ABD ordusunun askeri eğitimlerini baştan sona değiştirdi. ABD ordusunun esaret ve muharebe eğitimi ile hayatı idame, kaçma-kurtulma ve sorguya mukavemet eğitimleri 244 kahraman askerimiz örnek alınarak oluşturuldu. O dönemde TSK'nın kendi askerini çalışacak askeri antropoloğu/sosyoloğu olmadığı ve eğitim materyali oluşturamadığı için bu eğitimleri NATO, ABD ordusundan aldı, biz de NATO'dan aldık.”

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 4

“BU BELGELER ABD ORDUSUNA AİT OLSA 7 HOLLWOOD FİLMİ YAPMIŞLARDI”

ABD’den aldığı belge ve fotoğrafların Türk askeri için çok önemli olduğunu ifade eden Onur,” 70 yıldır arşivde bekleyen dosyaları ilk defa ben açtığım için sevineyim mi yoksa benden önce tek bir Türk'ün gidip araştırmamış olmasına üzüleyim mi? Bu belgeler ABD askerlerine ait olsa 7 Hollywood filmi yapmışlardı. Lütfen ilgili devlet kurumlarımız bana ulaşsın. ABD, İngiliz ve Türk askeri istihbarat belgeleri elimde. Kore'deki esir kamplarında destan yazan kahraman askerlerimizin hikayesi belgesel ve film yapılsın. Her TC vatandaşı bu hikayeyi bilmeli, askerlerimizin isimlerini öğrenmeli.” dedi.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 5

KORE SAVAŞI NEDİR?

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore işgalini sonlandırmak için Kore Yarımadası'na göndermeye onay vermesi üzerine, Türkiye savaşa katılma kararı aldı. Birleşmiş Milletler’in barış içinde bir dünya idealini ve ABD dostluğunu esas alan Türkiye Cumhuriyeti, Kore Savaşına ABD, İngiltere ve Kanada'dan sonra en fazla asker gönderen ülke oldu. Kore Savaşı (1950-1953) Soğuk Savaş döneminin ilk büyük sıcak çatışması olarak tarihe geçti.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 6

MEHMETÇİK DÜNYAYI BİR KEZ DAHA KENDİSİNE HAYRAN BIRAKTI

Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıktaki Kore'ye savaşmak üzere giden Türk Ordusu, Kore Savaşı’nda kendi vatanını savunurmuş gibi olağanüstü bir azim ve fedakârlıkla savaşarak, BM Kuvvetleri’nin saflarında barışı korumak amacıyla bağlı olduğu Amerikan 8'inci Ordusu’na büyük destek vererek Kunuri Muharebeleri’nde Amerikan birliklerinin geri çekilmesine imkân sağlayarak imha edilmelerini, yapılan ileri taarruzlarda ön hatta yer alarak Amerikan Ordusu’nun ağır zayiat vermesini engelledi. Kore Savaşında 25 Haziran 1950 ile 27 Temmuz 1953 tarihleri de, Türk Ordusu’nun Kunuri Muharebeleri’nde Amerikan 8'inci Ordusu’nu İmhadan Kurtardı ve
Kore Cumhuriyeti'nin kalıcı bir devlet olmasına büyğk katkı sağladı. Kore Savaşı’nda Mehmetçiğin olağanüstü savaş yeteneği,cesareti ve kahramanlıkları dillere destan oldu.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! - Resim : 7

DOKTOR ECE AYNUR ONUR KİMDİR?

ABD’de askeri antropolog iken dedesinin topraklarına sahip çıkmak için kariyerini bırakıp Burdur’a gelen Dr. Ece Aynur Onur, miras kalan topraklarda susuz tarım yapmaya başladı. Asker emeklisi bir babanın kızı olan Dr. Ece Aynur Onur,Milliyet Gazetesi ve Tarımca Dergisi’ne verdiği röportaj, kendisini şöyle anlattı.

ABD’DE Kİ 9 YILLIK KARİYERİNİ BIRAKTI VE BURDUR’A DÖNDÜ

“2006 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Fulbright Bursu’nu kazanarak ABD Indiana Üniversitesinde askeri antropoloji alanında yüksek lisans ve doktora yapmaya başlayan Onur, dedesinin vefatı sonrası Türkiye’ye geldi. Burdur’un Kayalı köyündeki dedesinden miras kalan toprakları ziyaret eden Onur, köyde kimsenin kalmadığını, okulun kapandığını ve bölgenin kuraklık yaşadığını görünce hayatını bir anda değiştirecek kararı aldı. Onur, 9 yıllık ABD macerasını ve kariyerini sonlandırıp miras kalan topraklarda susuz tarım yapmaya başladı. Can suyu vererek lavanta, ada çayı, kekik, biberiye ve papatya gibi bitkileri susuz tarımla yetiştirmeyi başaran savaş uzmanı, her sabah evinden yazmasıyla çıkıyor, traktörüne binip tarlasını sürmeye gidiyor. Elinde çapayla ürünleri ekim ve hasada hazırlayan Onur, 25 kadının da çiftliğinde istihdamını sağlıyor.

“HEM GIDA HEM DE SUSUZ TARIM ANLAMINDA EN ÖNDE SAVAŞIYORUM”

İndiana Üniversitesinde askeri ve Ortadoğu antropolojisi, toplumsal cinsiyet, medikal antropoloji, tüketim kültürü, kırsal alan ve kadınların kalkınması gibi dersler verdiğini anlatan Onur, bir savaş uzmanı olarak yaşanan enerji, psikolojik propaganda, biyolojik savaşların ardından gelecek yüzyılın da su ve gıda savaşlarına sahne olacağını düşündüğünü dile getirdi. Onur, “Hem gıda hem susuz tarım anlamında en ön cephede savaştığımı düşünüyorum. Bu da bir savaş, vatan savunması.Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazma kürekle kazandıysak, bu savaşı da çapa ve orakla kazanacağız diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“TOPRAKLARINIZI SAKIN TERK ETMEYİN”

Onur yine sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, ” Ben bir askeri antropoloğum, Amerika’dan doktoralı.Yani savaş,ordu uzmanıyım.Bu yüzyılın,susuzluk ve gıda savaşlarına sahne olacağını öngördüğüm için,Türkiye,memleketim Burdur’a döndüm.Hayatımda ilk defa arpa ektim. Çiftçilik yapmaya başladım. Size diyeceğim o ki,ben en ön cephede savaşıyorum. Gelin bana katılın. Topraklarınızı terk etmeyin. Güç olarak başımızın çaresine bakmak zorundayız. Topraklarınızı terk etmeyin. Köylerinizle gurur duyun,şehirlere göç etmeyin.Türk vatandaşı olmakla gurur duyun.Ülkenizi terk etmeyin.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Mehmetçiğin Kore Savaşı’ndaki gizli şok belgeleri Türkiye’de! ile ilgili etiketler Türkiye Güney Kore Savaş Kuzey Kore
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.