Mehmetçik bölücü örgüt PKK kamplarını vuruyor

Kayseri’den başlayarak provokatör eylemler Türkiye’nin Suriye’nin sınırında görev yapan Mehmetçiğe karşı yapılmaya başlamıştı. Bu saldırı ve gösterilerin bölücü terör örgütü PKK üyeleri ve yandaşlarının tarafından gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Olaylar üzerine Türk savaş uçaklarının Irak’ın Kuzeyi’ndeki Metina kampında bulunan bölücü terör örgütüne ait hedefleri vurmaya başladığı ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de Mehmetçiğe karşı başlatılan saldırı ve provokasyonlara dur demek için harekete geçtiği öğrenildi.


BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK İLE YANDAŞLARI HALKI MEHMETÇİĞE KARŞI KIŞKIRTIYOR

Taciz iddiasını bahane ederek Kayseri’yi karıştıran provokatörler Suriyelilerle ait ev dükkan ve araçları kundakladı. Gece geç saatlere kadar süren olaylar sırasında 14 polis ile bir itfaiyecinin yaralandığı açıklanmıştı. Bu olaylar sonrasında ise bugün öğleden sonra Kayseri’yi karıştıran provokatörler Suriye'yi de harekete geçirdi. Suriye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu ile kontrol altına aldığı Azez ve El Bab kentlerinde misilleme olarak PTT binalarına girilerek Türk çalışanları çıkardılar, Türk plakalı tırlar ve şoförlere taşla saldırdılar. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Suriye’de sınıra yakın yerleşim yerlerindeki saldırıları bölücü terör örgütü ve yandaşlarının kışkıştarak organize ettiklerinin belirlendiği bildirildi.

AY YILDIZLI BAYRAKLARI İNDİREREK ASKERİ ARAÇLARA ATEŞ EDİLDİ

Önce Kayseri’de sonra da Suriye’de başlayan gösteri ve saldırıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sayın Esed'le gorüşülebilir" şeklinde geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklama sonrası başlaması dikkati çekmişti. Suriye’nin özellikle Afrin, El Bab ve Azez gibi sınıra yakın yerlerde bulunan Suriyeliler kışkırtıldığı ortaya çıktı. Provokatörlerin başlattığı olaylar sırasında Afrin’de bulunan Suriyelilerin Valilik binasına yürüdüğü iddia ediliyor. Ayrıca Azez'i Türkiye'ye bağlayan Babul Selame kara hudut kapısından Türk bayrağı indirildiği gözlendi.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KUZEY IRAK’TA PKK’NIN METİNA KAMPINI BOMBALIYOR

Öte yandan Kayseri’den başlayan provokatör eylemler Türkiye’nin Suriye’nin sınırında görev yapan Mehmetçiğe karşı yapılmaya başlanmıştı. Bu saldırı ve gösterilerin bölücü terör örgütü PKK üyeleri ve yandaşlarının çıkardığı ortaya çıkmıştı. Türk savaş uçaklarının bunun üzerine Irak’ın Kuzeyi’nde ki Metina kampında bulunan bölücü terör örgütüne ait hedefleri vurmaya başladığı ifade edildi.


ATEŞ EDEN PROVOKATÖRLER SİLAHLARI İLE YAKALANDI

Bu arada Suriye’nin Afrin bölgesinde TSK’ya ait Kirpi aracının geçişi esnasında araca ateş edildiği belirlendi. Uzun namlulu silahlarla ateş eden provokatörlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özel Harekat Timleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu yakalandığı ifade edildi.

Mehmetçik bölücü örgüt PKK kamplarını vuruyor ile ilgili etiketler