Merdan Yanardağ'dan skandal sözler: Başörtüsünü hedef aldı

Muhalif kanal TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Başörtüsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği ile ilgili skandal sözlere imza attı. Yanardağ, çarşaf ve peçeyi Türkiye'nin Afganistanlaşma sürecinin bir parçası olarak gösterdi.

CHP'ye yakın medya TELE1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yine İslam ve başörtüsü düşmanlığına devam ediyor.

Merdan Yanardağ'ın Emre Kongar ile birlikte yaptığı programda, başörütsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği süreciytle ilgili skandal ifadeler kullanıldı.

"ÇARŞAF VE PEÇELİ DEVLET MEMURLUĞUNA GİDEN KAPI"

Yeni Anayasa sürecini "Çarşaf ve peçeli devlet memurluğuna giden kapı" olarak tanımlayan Yanardağ, Türkiye'nin Afganistanlaşma sürecine gireceği algısını yaratmaya çalıştı. Yanardağ'ın sözleri şöyle:

"İnsanlar peçe takma isteyebilirler ya da çarşaf giymek isteyebilirler özel hayaltarında ama bir devlet tüm yurttaşlarına bir kamu hizmete veriyor ve biz onu görmek durumundayız. Bana hizmeti sunan kim ben kimle muhatabım nasıl kimlik tespiti yapacaksınız. Ya bu işte biz Afganistanlaşma sürecine giriliyor derken bunu anlatmaya çalıştık.

Diyecekler ki isteyen öyle giyinir isteyen böyle giyinir. Başı açık memur da olur böyle memur da olur. Ya bir devletin kuralları olur. Bir giyim kıyafet yönetmeliği olur. Siz bir özel harekât birliğini yüz metre koşucusu kıyafetiyle görev alamazsınız veya sırt çantalarıyla vs insanları maraton koşturamazsınız. Kuralları vardır bunun. Bir kulübün kuralları forması vardır.

Bir kamu kuruluşunun bir kıyafet yönetmeliği vardır. O zaman herkes istediği gibi giyinecek. Diğeri de diyecek ki ben bir tane kırmızı bant çekeceğim başıma benim inancımın gereği bu… Nasıl belirleyeceksiniz bunu. Bir kaosa kargaşaya felakete sürüklüyorsunuz bu ülkeyi farkında değilsiniz.

İnsanların inanç ve ibadet özgürlüğünün sağlanması ve garanti edilmesi özel alana bırakılarak bunun gerçekleştirilmesi başka bir şey bir kamu hizmetinin dini bir anlayışla, dinin bir mezhebinin onun bir yorumunun onun bir meşrebinin bir topluma dayatılması başka bir şey."

Merdan Yanardağ'dan skandal sözler: Başörtüsünü hedef aldı ile ilgili etiketler Merdan Yanardağ Tele1 başörtüsü
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.