Merkez Bankası swap defterini kapattı

TCMB'nin 2023 yılı genel seçim öncesi 65 milyar dolara kadar yükselerek rekor kıran lokal bankalarla yaptığı swap işlemleri, bu hafta 0,14 milyar dolara kadar gerileyerek kapandı. Net rezervlerin artması sonrası şimdi sıra yurtdışı bankalarla yapılan swap işlemlerine geldi.

Dün TCMB tarafından yapılan açıklamada, döviz rezervlerinin yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerini azaltmak amacıyla uluslararası depo alım sözleşmelerini gözden geçirdiğini, bu kapsamda geçen yıl Suudi Arabistan'dan alınan 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işlemini sonlandırdığını açıkladı. TCMB, depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerin son dönemde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileştiğini de ekledi. KKM bakiyesi de hızla azaldı.

Mali piyasaların gündeminde, her Perşembe olduğu üzere, TCMB ve BDDK'nın haftalık bültenleri bulunuyor. Türkiye cephesinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi; dışarıda ise sabah saatlerinde Almanya IFO endeksi, günün ikinci yarısında ise ABD'de açıklanacak büyüme ve işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Merkez Bankası swap defterini kapattı ile ilgili etiketler Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.