Merkez döviz kredileri için büyüme sınırını yüzde 1,5'e indirdi

Merkez Bankası, makroihtiyati çerçeveye ilişkin duyuru yaptı. Sıkı para politikası duruşunu destekleyici yeni bir adım atan Merkez Bankası, döviz kredileri için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı yüzde 1,5'e indirildi. İşte detaylar...

Merkez Bankası, makroihtiyati çerçeveye ilişkin duyuru yaptı.

Merkez döviz kredileri için büyüme sınırını yüzde 1,5'e indirdi

Duyuruda, TCMB'nin, sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar attığı, bu doğrultuda kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapılarak dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu seyri ve Türk lirası (TL) kredilerin payının korunmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5'e indirilmesine, TL kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir. Ek olarak, yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilerek, uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

 
Merkez döviz kredileri için büyüme sınırını yüzde 1,5'e indirdi ile ilgili etiketler ekonomi Merkez Bankası Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.