Merkez’in eli güçleniyor! Petrol fiyatları 2025’te 60 dolara düşebilir

Enflasyonla mücadelede en önemli parametre olan akaryakıt fiyatları 2025 yılında yüz güldürecek. TCMB, tam da enflasyonla ilgili verilerin ağustos ayında beklendiği gibi gitmediğini açıkladığı gün, Citi’den moralleri yükselten açıklama geldi. Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı dün %5'ten fazla düşüşle 73 dolar seviyesine gerileyerek yılın en düşük seviyesini test etti. İşte detaylar...

Libya’daki üretim ve ihracatın da yeniden başlamasına dair işaretler, petrol fiyatlarında sert düşüşlerin diğer bir nedeni oldu. Bunda Çin’deki ekonomik yavaşlama belirtileri de etken oldu. Bu gelişmeler uluslararası analistlerin olumlu raporlarına yansıdı.

Citi Bank analistleri petrol fiyatlarının 2025 yılında varil başına 60 dolara düşeceğini tahmin etti.

Citi yayımladığı yatırımcı notunda, "Brent için 0-3 aylık tahminimiz 82 dolar/varil. Fiyatların dördüncü çeyrekte ve 2025'te daha düşük olmasını ve 60 dolar/varil seviyesine yerleşmesini bekliyoruz." dedi.

Bununla birlikte Citi, yakın vadede, mevsimsel faktörler ve devam eden jeopolitik gerilimler nedeniyle potansiyel yukarı yönlü risklerle birlikte bir miktar dalgalanma bekliyor.

Petrol için aşağı yönlü görünüm, OPEC+'nın üretim kesintilerine rağmen 2025 yılına kadar küresel pazarda beklenen fazlalıktan kaynaklanıyor. Citi analistleri, petrol üreticilerinin potansiyel fiyat düşüşlerine karşı "hedge" yapmalarını ve yatırımcıların kısa vadeli fiyat artışlarını düşüş pozisyonu almak için bir fırsat olarak görmelerini tavsiye ediyor.

Merkez’in eli güçleniyor! Petrol fiyatları 2025’te 60 dolara düşebilir ile ilgili etiketler ekonomi TCMB Merkez Bankası Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Esenyurt'u fareler bastı! Belediyeye çağrı: Acil ilaçlayın!

Esenyurt’ta fare istilası devam ediyor. İnnovia 1 çevresindeki boş arazide onlarca fare görenleri şoke etti. Başıboş köpekler için koyulan çöplere gelen fareler vatandaşlar tarafından yine kayda alındı.