Merkez’in manşet rezervi 4.5 yıl sonra artıya geçti

TCMB'nin swap ve kamu dövizleri hâriç net yabancı para pozisyonu 30 Mayıs tarihi itibariyle 1 milyar dolar daha iyileşti. Manşet rakam da eksi 7 milyar dolar seviyesine geldi. Hazine'nin TCMB'de tuttuğu 8,8 milyar döviz mevduatını da hesaplamalara dâhil edildiğinde manşet rakam yaklaşık artı 1,9 milyar dolar seviyesine gelerek 4,5 yıl ardından artıya geçti. İşte detaylar...

Kıbrıs İktisat Bankası Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu, yaptığı yorumda, “Biz, Hazine'nin TCMB'de tuttuğu dövizi eurobond (vadesi geldiğinde) ödemesinde kullanacağından hesaplamalarımıza dâhil etmiyoruz. TCMB'nin hangi metrikle bakılırsa bakılsın, swap ve kamu dövizler hâriç net rezervleri günler içerisinde artıya geçecektir” diye yazdı.

Merkez’in manşet rezervi 4.5 yıl sonra artıya geçti

USDTRY kuru, yerel seçimler ardından TCMB'nin biriktirdiği 67 milyar dolar rezerve rağmen hâlen 32,20'li seviyelerde. Son açıklanan veriler dolarizasyon eğiliminin azaldığını gösteriyor. Dijital dolar piyasasında işler karmaşık bir hâl alınca gözlerin çevrildiği fiziki dolar piyasası, KapalıÇarşı, bu sefer de işler iyiye giderken yine piyasanın kalbinde neler olduğunu özetliyor. Cuma günü fiziki dolar piyasasında yurtiçi yerleşiklerin Türk Lirasına olan ilgisinin kuvvetlendiğini gösteren fiyatlama eğilimine tanıklık ettik. Çarşı'da döviz kuru psikolojik 32 seviyesinin de altına gerileyerek fiziksel döviz satışının ivme kazandığına işaret ediyor. TL talebi tabana yaygın bir şekilde de devam ediyor.

Merkez’in manşet rezervi 4.5 yıl sonra artıya geçti ile ilgili etiketler ekonomi TCMB Dolar altın Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.