Meta 14 Mayıs seçimleri için Seçim Operasyon Merkezi kurdu

WhatsApp, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların çatı şirketi olan Meta, 14 Mayıs seçimleri için Seçim Operasyon Merkezi kurdu.

Seçimler için sayılı günler kaldı. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için sosyal medya platformları da hazırlıklarına başladı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, seçim için bir “Seçim Operasyon Merkezi” kurdu. Peki bu Seçim Operasyon Merkezi ne işe yarayacak?

META SEÇİM OPERASYON MERKEZİ NEDİR?

Bildiğiniz gibi sosyal medya platformlarında yalan haberler ve yanlış bilgiler çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. 6 Şubat depremlerinde de benzer durumlar ortaya çıkmıştı. Bu durumun seçim döneminde de yaşanması ihtimali oldukça yüksek.

Yalan haber ve bilgi kirliliğini engellemek isteyen Meta, 14 Mayıs seçimleri için Seçim Operasyon Merkezi’ni kurdu. Seçim güvenliği ve halk arasında yalan bilgilerle propagandalar yapmak isteyen kötü niyetli kişilere karşı alınan bu önlemler sayesinde Yüksek Seçim Kurulu ve kolluk kuvvetlerinin iş yükü hafifleyecek.

Meta 14 Mayıs seçimleri için Seçim Operasyon Merkezi kurdu

PEKİ BU SEÇİM OPERASYON MERKEZİ NE YAPACAK?

Seçim Operasyon Merkezi, Meta'nın sahibi olduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp mesajlarını düzenli periyodlarla denetleyecek ve buralarda paylaşışan zararlı içerikleri önleyecek.

Meta'dan yapılan açıklama şöyle:

İnsanların uygulamalarımızda önemsedikleri konular hakkında açıkça konuşabilmelerini ve bunu yaparken güvende olmalarını istiyoruz. Topluluk Standartlarımız, Facebook ve Instagram’da hangi içeriklere izin verilip verilmediğini herkese açık bir şekilde belirtiyor ve seçimlerle ilgili birçok alanı kapsıyor. Bunlar arasında taciz ve şiddete teşvik politikalarının yanı sıra etnik köken veya din gibi konularda insanlara yönelik saldırıları yasaklayan ayrıntılı nefret söylemi politikaları da yer alıyor. Bu kuralları ihlal eden içerikleri tespit ettiğimiz anda kaldırıyoruz. Seçim günü yaklaştıkça, potansiyel tehditleri gerçek zamanlı olarak tespit etmeye ve hızlı bir şekilde aksiyon almaya odaklanan Türkiye Seçim Operasyon Merkezini etkinleştireceğiz. Meta’nın geniş çaplı bu girişimi, şirketimizin farklı departmanlarında çalışan mühendis, hukukçu, araştırmacı ve analiz uzmanlarını bir araya getirecek.

Meta 14 Mayıs seçimleri için Seçim Operasyon Merkezi kurdu ile ilgili etiketler Meta seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.