Meteoroloji saat verip uyardı! Dolu, sel ve sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, Antalya…

Meteoroloji haritayı güncelledi ve bir son dakika uyarısında bulundu. Yüksek sıcaklıklar ve nem, yerini kuvvetli sağanak ve dolu yağışına bırakacak. İstanbul dahil birçok kentte başlayacak olan sağanak cuma ve cumartesi etkisini daha çok gösterecek. Yetkililer İstanbul, Ankara, Bolu, Antalya gibi birçok kent için kuvvetli, kısa süreli yerel yağışlar ve dolu konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Ordu ve Giresun hariç), ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE UÇUŞ AZALTILACAK

HEAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 26.07.2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Meteorolojik Acil Durum Komitesinde alınan karara göre saat 15.00'e kadar olan uçuşların yüzde 5'i iptal edilecektir. Tüm yolcuların uçuşlarına ilişkin son durumu ilgili hava yolundan takip etmesi tavsiye edilmektedir."

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmasıbeklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilcek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL, ANKARA DAHİL 15 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Cuma günü “Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale, Karabük” için sarı "Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Düzce" için turuncu alarm verildi.

BATI KARADENİZ’DE ŞİDDETLİ SAĞANAK

Sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, ile öğleden sonra Sinop’un batısı ve Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Sinop ve Kastamonu’da kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklara etkili olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL, KOCAELİ VE SAKARYA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da, Cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA, ÇANKIRI, KIRIKKALE, KARABÜK VE BOLU’DA YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan Meteoroloji öğle saatlerinden sonra Karaman’da akşam saatlerinde itibaren Niğde’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Cuma öğle saatlerinden sonra Adana ve Mersin illerinin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Meteoroloji saat verip uyardı! Dolu, sel ve sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, Antalya… ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.