MHP Lideri Bahçeli'den Sinan Ateş davası sonrası ilk yorum: Yargının kararına saygı duyarız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 sanığın müebbet yediği Sinan Ateş davasıyla ilgili "MHP ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim" dedi. Bahçeli, 8 Ekim Salı günü TBMM'de gerçekleştirilecek İsrail oturumunu da "yerinde bir karar" olarak değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 sanığın müebbet almasıyla sonuçlanan Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara’da partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 20. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

MHP'NİN SORGULANMASINA KATKI SAĞLAYACAK DAVRANIŞLAR

"MHP ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim. MHP'nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranışlarda bulunmuşlardır.

Her davada, her konuda, başta Osman Kavala olmak üzere, adalet iddiasında bulunanların ne olduğu henüz açıklanmamış mahkeme sürecinde televizyonda MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir değildir. Ülkücü kimliği taşımakla beraber mahkemelere katılmışlardır. Üzücü bir davranıştır. Burada MHP ve Ülkü Ocakları'nın sorgulanması, kötülenmesi ve itibarsızlaşma için gayret gösteren bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim." 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada tetikçi Eray Özyağcı ve azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Toplam 11 sanığa hapis cezası verilirken 5 kişi ise beraat etti. 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı.

Resim

Resim

DEM PARTİLİLERLE TOKALAŞMA

Bahçeli, 1 Ekim'de Meclis'in açılış resepsiyonundaki normalleşme görüntülerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına desteklerini gösterdiklerini sözlerine ekleyen Bahçeli, "Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir." dedi.

Bu durumun insani görev olduğunu da sözlerine ekleyen Bahçeli, "Başka anlamlar çıkarılmamalıdır. MHP bir adım atmazsa başkalarından da adım beklenmez. Gerginlik yaratmanın gereği yoktur." diye konuştu.

MECLİS'TEKİ İSRAİL OTURUMU

Salı günü İsrail oturumu için toplanacak TBMM'nin aldığı karar ilişkin de "Yerinde bir karar" diyen Bahçeli, "Soykırımın yaşandığı dönemde TBMM'de değerli milletvekillerine ilgili bakanların vereceği bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunmak kanaatimce hayırlı olacaktır." dedi.

MHP Lideri Bahçeli'den Sinan Ateş davası sonrası ilk yorum: Yargının kararına saygı duyarız ile ilgili etiketler MHP Devlet Bahçeli Sinan Ateş
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uzman çavuş M. Recai Işık eşini katledip kafasına sıktı

Boşanma aşamasındaki eş cinayetlerine bir yenisi Diyarbakır'da eklendi... Uzman çavuş Muhammed Recai Işık boşanma aşamasındaki eşi Bedriye Işık'ı çarşıdaki bir iş yerinin önünde tabancayla öldürdü, ardından kafasına sıkarak kendi yaşamına da son verdi.