Mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği iyi gelen bitkisel çözümler

Toplumda yaygın olarak görülebilen sağlık sorunlarından biri de mide şişkinliğidir. Aşırı yemek yemek, çok su içmek halk arasında bilinen en çok mide şişkinliği nedenleri olsa da bunların dışında stres ve ciddi hastalıkların belirtileri de yer alıyor. Mide şişkinliği günlük hayatımızı olumsuz yönden etkileyerek rahatsızlık verir. Mide şişkinliği neden olur? Sorusunun cevapları araştırılması gerekir. Sorunlar tespit edildikten sonra da mide şişkinliğine ne iyi gelir? Sorusu sorulmalıdır.

Aşırı yemek yediğimizde hemen mide şişkinliği rahatsızlığı baş gösterir. Onu sindirene kadar midemiz baskı yaparak günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkiler. Genelde soda içilerek ya da gazlı içecekler tercih edilerek mide şişkinliği giderilmeye çalışılır. Peki, mide şişkinliği sorunu başka nedenlerden kaynaklıysa… İşte bu noktada mide şişkinliği neden olur, sebepleri nelerdir soruları akla gelir. Mide şişkinliği için tavsiyelerimiz…

MİDE ŞİŞKİNLİĞİ NEDEN OLUR?

Karın bölgesinde oluşan yoğun ağrılarla beraber midede şişme meydana gelir. Genel olarak beslenmeden dolayı meydana gelen mide şişkinliğinin birçok farklı nedeni de vardır. Bunlar: 

  • Aşırı kilo
  • Sigara içme
  • Alkollü ve gazlı içecekler
  • Stres
  • Bağırsak parazitleri
  • Yemek yeme esnasında hava yutma
  • Aşırı tuzlu ve hazır gıdalar yeme
  • Midenin sindirebileceğinden fazla yemek yeme
  • Ülser ve gastrit
  • Vücutta biriken ödem
  • Besin alerjileri
  • Mide ve bağırsak kanseri
  • Safra kesesi bozuklukları
  • Mide fıtığı
  • Lif oranı düşük besinler tüketilmesi

 

MİDE ŞİŞKİNLİĞİ NASIL GEÇER?

  • Mide şişliği beslenmeden dolayısıyla ise az az yemeye özen gösterilmeli, sağlıklı besinler tüketilmeli. Midenin alabileceğinden fazla besin tüketilmemelidir.
  • Bol bol sıvı tüketerek besinlerin kolayca sindirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Meyve ve sebze tüketimini günlük hayatınızın bir parçası haline getiriniz.
  • Mide şişkinliği solunumu yavaşlattığından dolayı hareketsiz kalmamaya özen gösteriniz, egzersiz yapmayı unutmayınız.
  • Alkol ve sigara gibi sağlınıza zarar veren alışkanlıklarınızı bırakınız.
  • Bağırsaklarınızın daha rahat çalışması için kuru kayısı, kuru incir ve kuru erik tüketebilirsiniz.
  • Ananas ve ıspanak gibi besinlerde mide şişkinliğinin giderilmesine yardımcı olur.
  • Kekik, kimyon, pul biberi, karabiber gibi baharatları da sofralarınızdan eksik etmeyiniz. Bu tür baharatlar sindiriminizi kolaylaştırır midede oluşan şişkinliği giderir. 

 

Mide şişkinliği evde tedavi yöntemi

Rahatsızlık veren mide şişkinliğinden doktora gitmeden de kurtulabilirsiniz. Tamamen doğal yollarla mide şişkinliği sorununu çözebilirsiniz.

Rezene: Bronşit, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan doğal bir ilaç görevi gören şifalı bitki rezene aynı zamanda idrar söktürücü, spazmı giderici ve sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur.

Nane: Taze ve kurutulmuş olarak tüketilen nane nefesi açan kokusu ve sofralarımızdaki yeriyle doğal bir ilaçtır. Bu şifalı bitkinin faydaları saymakla bitmez. Bu şifa deposu olan nane özellikle yoğurt ile tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını giderir. Nane çayı ise hazmı kolaylaştırır.

Papatya çayı: Dünyanın hemen her yerinde tüketilen papatya çayının faydaları saymakla bitmez. Bu mucizevi bitki olan papatya ile yapılan çay kanseri önler, iltihabı giderir, mide kaslarını rahatlatır, mide ekşimesine iyi gelir. Papatya çayını günde 2 ve 3 kez içebilirsiniz. İçine limonda damlatarak tüketebilirsiniz.

Limonlu su: İçeriğinde bolca bulunan c vitamini sayesinde soğuk algınlığını giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve daha birçok faydası bulunan şifa deposu doğal bir ilaç olan limonlu su gaza bağlı mide şişkinliğini giderir, bağırsaklardaki enfeksiyonlardan kurtarır.

Zencefil: Doğal bir ilaç olan zencefilin faydaları saymakla bitmez. Bağışıklığı güçlendiren zencefil aynı zamanda doğal bir ağrı kesicidir. Bağırsaktaki parazitleri yok eder, bağırsak gazına iyi gelir. Bir bardağa zencefil ekleyerek üzerine sıcak su ekleyip on dakika demlemesinin bekledikten sonra 1 çay kaşığı bal ve limon sıkarak tüketebilirsiniz. Güçlü bir bitki olan zencefili 2 yaşından küçüklere verilmemesi tavsiye edilir.

Anason: Genellikle temmuz ve ağustos aylarında oluşan anason bitkisinin birçok faydası vardır. Yatıştırıcı ve iştah açıcı olarak kullanılan mucizevi bitki aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatır, midedeki gazı alır. Bebeklere ve küçük çocuklara gaz sıkıntılarında ve sürekli olan öksürüklere karşı anason çayı içirilir. Anason çayı uyku yaptığından dolayı uyumadan önce içilmesi tavsiye edilir.

Meyan kökü: Genellikle şerbet olarak tüketilen meyan kökünün sağlığa birçok faydası vardır. İçerdiği kumarin bileşeni sayesinde vücuttaki iltihabı kısa sürede temizler. Kabızlığı ve krampı giderir. İdrar sökücü özelliği sayesinde midedeki şişkinliği giderir.

Ada çayı: Şifa deposu olan bu çay doğal bir ilaç görevi görür. İdrar sökücü özelliği sayesinde şişkinliğe neden olan zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.

Mide şişkinliği İbrahim Saraçoğlu kürü

Kaynayan 1 su bardağı suya kök zencefili bıçakla kestikten sonra 5 dk. kısık ateşte kaynattıktan sonra süzüp ılımaya bırakınız. Akşam yemeklerinden 2 saat sonra 1su bardağı içiniz. 1ay boyunca devam ettiriniz.

Mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği iyi gelen bitkisel çözümler ile ilgili etiketler hastalık stres mide ağrısı mide şişkinlik ödem parazit
GÜNÜN VİDEOSU

Kerkük'te PKK'dan taşıma nüfus oyunu! Binlerce kaçak Kürt getirdiler...

Irak’ta 27 yıl aranın ardından ilk kez nüfus sayımı yapıldı. Genel nüfus sayımında usulsüzlük iddiaları gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmek için Kerkük'e getirdiği binlerce kaçak Kürt'ün şehri terk ettiği görüntüler ortaya çıktı.