Milletvekili adayı olmuş! Irak’ta yangınları çıkartan PKK’lı Talabani’nin has adamı çıktı!

Irak’ta Hewler ve Duhok çarşı kundaklamasında yer alan Hüner Fahreddin Ehmed'in,Talabani’nin partisinden milletvekili adayı gösterildiği ortaya çıktı.Terörist Fahreddin, PKK tarafından eğitildiğini, Süleymaniye, Kifri ve Sengeser'de sabotaj yapmak için patlayıcı eğitimi gördüğünü itiraf etti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak’ta çeşitli şehirlerde meydana gelen tarihi çarşılar ile iş yerlerinin yanması olayları aydınlandı.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK HEM EKONOMİYİ HEM DE HALKI HEDEF ALDI

Irak’ta başta Türkmen şehirleri Kerkük ve Erbil olmak üzere, Duhok’da tarihi kapalı çarşılarda yangınlar çıkmıştı. Özellikle gece yarısı meydana gelen yangınlarda, yüzlerce dükkan yanmış ve büyük miktarda maddi hasarlar meydana gelmişti.Türkmen esnafını hedef aldığı anlaşılan ve halkı sokağa dökmeye yönelik olduğu belirlenen yangınları, Superhaber duyurmuştu. 

TERÖRİSTLERLE BERABER YANGIN İÇİN KULLANILAN MALZEMELERDE ELE GEÇİRİLDİ

Irak polisi ve diğer silahlı güçlerin yaptıkları nitelikli operasyonlarla kundaklamaya karışan kişilerin yakalandığı ve itirafçı ifadelerinin kayıt altına alındığı belirtilmişti. Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Ellerinde bulunan market ve alışveriş merkezlerinde kullanılan kimyasal maddelere el konuldu" dedi.

YANGINLARI ÇIKARAN PKK’LITERÖRİST TALABANİ’NİN PARTİSİ ADAYI ÇIKTI

Öte yandan, Irak’ta Hewler ve Duhok çarşı kundaklamasında yer alan Hüner Fahreddin Ehmed'in,Talabani’nin partisi KYP’ye bağlı YNK’den milletvekili adayı gösterildiği ortaya çıktı. Hüner Fahreddin sorgusunda bölücü terör örgütü PKK tarafından eğitildiğini, Süleymaniye, Kifri ve Sengeser'de sabotaj, patlayıcı vb. konularda eğitim gördüğünü; KDP'nin etkili olduğu bölgelerde eylem yapmak için görevlendirildiğini itiraf ettiği öğrenildi.

TERÖRİST FAHRETTİN EHMED KİFRİ ALMAN YARDIMLAŞMA DERNEĞİ SORUMLUSU İDİ

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, terörist Fahrettin Ehmed, Kerkük yakınlarındaki Kifri ilçesi doğumlu ve Irak’ın ölen cumhurbaşkanı Talabani’nin partisi KYP’nin en önemli adamlarından biri .Ehmed,Kifri’te bir süre Alman Yardımlaşma Derneği sorumlusuydu. Kifri’de bulunan dernekte 2023 yılında büyük bir yangın çıktı ve bütün evraklar yandı. Şüpheli görülen yangın sonrası Ehmed ,dernekten çıkarıldı.

3 PKK’LI TÜRKİYE’DE ORMANLARI VE AVM’LERİ YAKACAKLARINI İTİRAF ETTİ

Aynı soruşturmada, Irak polisi tarafından yakalanan PKK'lı 3 terör örgütü mensubunun itiraflarında ,Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına sabotaj ile Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ile Sade bölgelerinde de yangın çıkarmayı planladıkları vurgulandı. Yine aynı teröristlerin Türkiye’de ormanları ve büyük şehirlerde çarşıları yakma gibi planlarının olduğunun ortaya çıktığı açıklandı. Bu planın ortaya çıkması ile beraber, Fahrettin Ehmed’in itiraflarının Türkiye ile paylaşıldığı bildirildi.

Milletvekili adayı olmuş! Irak’ta yangınları çıkartan PKK’lı Talabani’nin has adamı çıktı! ile ilgili etiketler Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.