Milli Eğitim Bakanlığı yeni logosu! Milli Eğitim Bakanlığı yeni amblemi!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilenen logosu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye'deki bakanlıkların yeni logoları belli oldu. 16 bakanlığa ait yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı yeni logosu! Milli Eğitim Bakanlığı yeni amblemi! Ayrıntılarıyla bu haberde...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni logosu! 24 Haziran seçimlerinden sonra değişen sistem ile birlikte çeşitli yenilikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Vatandaşlar da yeni logoları merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı yeni logosu!  Merak edilen bilgiler haberimizde bulunuyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı yeni logosu! Milli Eğitim Bakanlığı yeni amblemi!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile birlikte başlayan değişim, dönüşüm sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınladı.

Türkiye, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanıştı. Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler de yaşandı. Yeni modele göre, bakanlıklar arasında etkin bir koordinasyon için önemli adımlar atıldı. Bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişti. Böylece kademeler azaltılarak, karar alım süreçlerine hız kazandırılması hedeflendi.

BAKANLIK AMBLEMLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni sisteme geçilmesi ile birlikte "başkanlık sistemi teşkilat şeması" da oluşturularak, güçlü koordinasyon ve verimli yönetim hedeflendi. Bu kapsamda atılan son adımın detaylarına ise SuperHaber ulaştı.

Buna göre; Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Hazine ve Maliye, Ticaret ile Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı'nın aralarında bulunduğu 16 bakanlığın amblemleri yeniden tasarlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve bakanlıklara iletilen amblemler tek örnek olarak tasarlandı.

"T.C. Cumhurbaşkanlığı Bakanlık amblemleri" ismiyle bakanlıklara dağıtılan logoların, kırmızı renkte hazırlanması ve çift çember içinde, 16 Türk devletini temsilen yer alan yıldızlarla donatılması dikkat çekti.

Ambemlerin ortasında ise ilgili bakanlıkların logolarının yer alacağı öğrenildi. / SuperHaber Özel

 

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK
Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu eski Başkanıdır. Ayrıca Ziya Selçuk, çoklu zeka kuramı ile ilgili olarak kitaplar yazmaktadır.

Bunun yanı sıra Ziya Selçuk Gazi Üniversitesi gazi eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. Ziya Selçuk 21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine geldi ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrıldı.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARİHÇESİ
Eğitim ve öğretim hizmetlerinin devlet eliyle yürütülmesi düşüncesi ilk kez II. Mahmut döneminde gündeme gelmiştir. Bu döneme kadar vakıflar tarafından yürütülmüş olan eğitim ve öğretim hizmetleri, 17 Mart 1857 tarihinde Maarif-i Umumiye Nezareti uhdesine verilmiştir. Böylelikle eğitim ve öğretim hizmetlerinden sorumlu bir nazır (bakan) meclis-i vükela içinde yer almıştır. Nezaretin kuruluşuyla okullar sıbyan, rüştiye ve mekâtib-i fünün-i mütenevvia olarak üç dereceye ayrılmıştır.

Eğitim sistemimize ilişkin ilk yasal düzenleme 1869 yılında çıkarılan Maarif-i Umumiye Nizamnamesidir (Genel Eğitim Tüzüğü). Bu tüzük ile eğitim hakkı, eğitim yönetimi, eğitim sisteminin belirlenmesi, eğitim ödenekleri, öğretmen yetiştirme ve istihdamı, taşra teşkilatı ve sınav sistemleri gibi hususlar düzenlenmiştir. Aynı zamanda merkez örgütünde ilmi ve idari olmak üzere iki daireden oluşan Meclis-i Kebir-i Maarif (Büyük Eğitim Meclisi) ile il düzeyinde Maarif Meclisleri kurulmuştur. 1872 yılında Büyük Eğitim Meclisi tek meclis haline getirilerek daireler öğretim basamaklarına göre düzenlenmiştir. Bu daireler; Mekatib-i Sıbyan (İlkokul), Mekatib-i Rüştiye (Ortaokul), Makatib-i Aliye (Yüksek Okul), Telif ve Tercüme ile Matbaalar (Yayın) daireleridir.

1911 tarihli Maarif-i Umumiye ve Teşkilatı Nizamnamesi (Eğitim Teşkilat Tüzüğü) ile bütünsel bir yapı oluşturulmuştur. II. Meşrutiyet Dönemi sonunda Maarif Nezareti merkez teşkilatı şu dairelerden oluşmaktadır:

Tedrisat-ı İptidaiye Dairesi (İlköğretim Dairesi)
Tedrisat-ı Taliye Dairesi (Orta Öğretim Dairesi)
Tedrisat-ı Aliye Dairesi (Yüksek Öğretim Dairesi)
Mekatib-i Hususiye Dairesi (Özel Okullar Dairesi)
Tahrirat Dairesi (Yazı İşleri Dairesi)
Muhasebat Dairesi (Saymanlık Dairesi)
Sicil İşleri Dairesi
İstatistik Dairesi
Levazım Dairesi (Ders Araçları Dairesi)
Evrak Dairesi

Kurtuluş Savaşı yıllarında, İstanbul’ da Osmanlı Hükümetinin Maarif Nezareti, Ankara’da ise TBMM Hükümetinin Maarif Vekâleti olmak üzere iki eğitim bakanlığı bulunmaktaydı.

23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasını müteakip, 2 Mayıs 1920 ve 3 sayılı Kanun’la kurulan ve on bir vekâletten oluşan İcra Vekilleri Heyeti’nde (Bakanlar Kurulu) Maarif Vekâleti de bulunmaktaydı.

1923 yılında İstanbul’da bulunan Maarif Nezareti kaldırılmış, Ankara’da bulunan MaarifVekâleti teşkilatının İlk Tedrisat Müdürlüğü, Orta Tedrisat Müdürlüğü, Hars (Kültür) Müdürlüğü, Sicil ve İstatistik Müdürlüğü birimlerine Müsteşarlık, Yüksek Öğretim Dairesi, Teftiş Heyeti, Telif ve Tercüme Dairesi, Özel Kalem ve Evrak Dairesi birimleri eklenmiştir. Taşra teşkilatı da Maarif Müdürlükleri ve Maarif Memurlukları olarak düzenlenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşağıda belirtilen isimler altında çalışmalarını sürdürmüştür.

1923-1935 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
1935-1941 yılları arasında “Kültür Bakanlığı”
1941-1946 yılları arasında “Maarif Vekilliği”
1946-1950 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
1950-1960 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
1960-1983 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
1983-1989 yılları arasında “Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı”
1989 yılından günümüze kadar da “Millî Eğitim Bakanlığı”
adıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısı çeşitli yasal düzenlemelerle değişikliklere uğramış olup günümüzdeki yapısı 14.9.2011 tarihinde yürürlüğe giren 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni logosu! Milli Eğitim Bakanlığı yeni amblemi! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk yeni logo