Mısır’ın Türkiye’den SİHA tedarikinde son durum ne? Kritik gün belli oldu!

Mısır, bir süredir Türkiye’den SİHA yani silahlı insansız hava aracı tedarikiyle ilgileniyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye ziyaretindeki önemli gündem başlıklarından bir tanesi de SİHA’lar olacak.

Türkiye ile Mısır arasında normalleşen diplomatik ilişkiler, savunma sanayiine de yansıyor. 2023 yılı sonundan itibaren Türkiye ile Mısır arasındaki savunma sanayii konulu temaslarda yoğunlaşma yaşandı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, daha önce yaptığı bir açıklamada Mısır’ın Türk SİHA’larına yönelik ilgisini açık bir şekilde belirtmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve beraberindeki heyet, 4 Eylül’de Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak. Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin de ilk toplantısının yapılacağı ziyaret kapsamında öne çıkan konu başlıklarından bir tanesi de Mısır’ın Türkiye’den SİHA tedariki olacak.

Öte yandan 3-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Mısır’da gerçekleştirilen EGYPT International Airshow’a BAYKAR ve TUSAŞ yoğun katılım gösterecek. BAYKAR etkinlik kapsamında SİHA’ları sergilerken, TUSAŞ ise HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı ile uçuş gösterileri icra edecek.

Şu an için Mısır’ın; AKINCI, ANKA, BAYRAKTAR TB2 ve AKSUNGUR gibi Türk SİHA’larından hangisini veyahut hangilerini tedarik edeceği belirsizliğini koruyor.

EGYPT International Airshow’a katılan Türk kurum ve kuruluşları arasında; ASELSAN, SDT, BAYKAR, TUSAŞ, TIMSAN ve Türk Hava Kuvvetleri bulunuyor.

Mısır’ın Türkiye’den SİHA tedarikinde son durum ne? Kritik gün belli oldu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı'ya: Ahlaksız adam, askerlerin postallarını yalıyordu!

Bilal Erdoğan, Fatih Altaylı'ya tepki göstererek, "Bu Fatih Altaylı denilen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler 'Kalk' dediğinde kalkıyordu, 'Yat' dediğinde yatıyordu bu adam. Bu adam şu anda başkası da 'yat' dediğinde yatar, 'kalk' dediğinde kalkar." dedi.