Mısırlı komedyen Youssef Netanyahu'yu UCM'de "yargıladı'! İşte 'Bibi'nin Duruşması'

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) yargılanmasını konu edinen, kendisinin de rol aldığı "Bibi's Trial (Bibi'nin Duruşması)" isimli şarkının klibini yayımladı.

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, film yapımcısı ve araştırmacı gazeteci Amjad Al Nour ile oynadığı klibi X sosyal medya hesabından paylaştı.

"Bibi's Trial" (Bibi'nin Duruşması) isimli şarkının klibinde Youssef'in "Bibi" lakaplı Netanyahu'nun "yargılandığı" UCM'nin başyargıcı olduğu ve yargıç peruğu taktığı görülüyor. Nour da Netanyahu'nun "Amerikalı avukatı" rolünde yer alıyor.

Klip, mahkeme salonundaki Filistin destekçilerinin "Özgür Filistin" sloganlarıyla başlıyor. Başyargıcı canlandıran Youssef, daha sonra "Pekala, ayağa kalkmaya gerek yok. UCM burada." sözleriyle şarkıya giriyor.

Youssef, şarkıda "Hüküm, basit. Suçlu. Kararımı verdim. Doğruca hapse girecek. Bibi, zamanın doldu, dava numarası neydi? Ah unuttum. Her gün öldürdüğün masum insanların sayısını unuttum. Seni ömür boyu hapse mahkum ettim ve bu sadece bir başlangıç. En hızlı karar verdiğim ceza bu. (Netanyahu) İşimi zorlaştırmıyor." ifadelerini kullanıyor.

Daha sonra şarkıya dahil olan, Netanyahu'nun avukatı rolündeki Nour, UCM'yi "sahte" şeklinde nitelendirerek, "Filistin adında bir ülke var mı? Benim haritamda göremiyorum." diyor.

Bu sırada ABD bayraklı kıyafetleriyle salonda dans eden kadınlar, "UCM'nin patronu kim? Yankee (Amerikalı) üstünlüğü olmalı." şeklindeki sözleri tekrarlıyor. Nour da orkestra şefiymişçesine ellerindeki çubukları hareket ettirerek kukla gibi iplere bağlanmış jüri heyetine bu ifadeleri alkışlatıyor.

Mısırlı komedyen Youssef Netanyahu'yu UCM'de "yargıladı'! İşte 'Bibi'nin Duruşması' ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İzmir Alsancak'ta korku evi skandalı! Kesilmiş kadın kafası ve vücudu astılar...

İki genç kızı canice katleden Semih Çelik olayı Türkiye'de infiale neden olurken İzmir'den gelen bir görüntü kan dondurdu.  İzmir Alsancak'ta "Korku evi" adlı mekanın dışına kesilmiş kadın kafası ve vücudunun asıldığı görüldü. İzmir Valiliği'nden skandal korku evi ile ilgili açıklama geldi.