MİT ve Emniyet'ten DEAŞ operasyonu! Santa Maria Kilisesi'ne saldırının planlayıcısı İstanbul'da yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün operasyonu sonucu, 28 Ocak 2024 tarihinde bir kişinin öldüğü İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırının planlayıcıları arasında yer alan ve eylemde kullanılan silahı temin eden DEAŞ sözde Horasan Vilayeti (ISKP) unsurlarından Viskhan SOLTAMATIOV İstanbul’da yakalanmıştır.

MİT’in yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda DEAŞ’lı terörist Ebu Zer Es Sisani kod Viskhan SOLTAMATOV’un 2021 yılında örgüte katıldığı tespit edilmiştir.

DEAŞ’lı terörist Çeçen Viskhan SOLTAMATOV, 2019 yılından 2020 yılının sonuna kadar Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunmuş akabinde Türkiye’ye gelmiştir. Türkiye’de bulunduğu süre içinde DEAŞ’ın önde gelen faaliyet sorumlularından biri ile ilişki kurmuş ve onun tarafından örgüte davet edilerek Suriye’ye gönderilmek istenmiştir.

MİT’in detaylı çalışmaları ile DEAŞ’lı terörist Viskhan SOLTAMATOV’un, 28 Ocak 2024’te İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminin hazırlık ve planlama sürecinde etkin bir şekilde yer aldığı, eylemde kullanılan suç aletini temin ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca, kilisede gerçekleştirilen eylem öncesinde İstanbul’da bir hücre evinde saldırıyı gerçekleştiren eylemcilerin de katıldığı planlama/keşif/hazırlık toplantısına katıldığı belirlenmiştir.

DEAŞ’lı terörist Viskhan SOLTAMATOV’un, DEAŞ ISKP ile birlikte Orta Asya’dan gelerek Suriye’ye geçen ve burada saklanmaya çalışan, geçmişte çatışma bölgelerinde bulunmuş şahıslarla da işbirliği içerisinde olduğu öğrenilmiştir.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptığı tüm istihbari çalışmalar neticesinde, Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne 28 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırının failleri, söz konusu saldırı ile bağlantılı DEAŞ sözde Horasan Vilayeti (ISKP) unsurları, yapılanmaya ait sözde misafirhaneler ile birlikte ISKP İstanbul sözde sorumlusu ve beraberinde hareket eden şahıslar tespit edilmiş, terörist Viskhan SOLTAMATOV yakalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu operasyon ile DEAŞ sözde Horasan Vilayeti’nin örgüte adam kazanma, finans ve lojistik faaliyetlerine sekte vurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik planları akamete uğratılmıştır.

MİT ve Emniyet'ten DEAŞ operasyonu! Santa Maria Kilisesi'ne saldırının planlayıcısı İstanbul'da yakalandı! ile ilgili etiketler DEAŞ MİT
GÜNÜN VİDEOSU

Damperi açık unutan kamyon şoförü Plaka Tanıma Sistemi direğini devirdi

Elazığ'da damperi açık kalan kamyon, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) direğini devirdi. Çift taraflı trafiğe kapanan yol, direğin yoldan kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı