MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu öldürüldü!

Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak Süleymaniye’de terör örgütü PKK/KCK’lı Süleymaniye sözde sorumlusu Andok Tolhildan kod Ömer FIRAT ile beraberindeki İran uyruklu Raman Renas kod İrfan ZENDİ ve Cengaver Mikayil kod Hidayet RESULİ’yi etkisiz hale getirdi.

TSK’nın Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde PKK/KCK mensupları,  kendileri açısından güvenli bölge olarak gördükleri Süleymaniye’ye çekildi. Ancak, Süleymaniye’de de MİT’ten kaçamadı.

MİT, Süleymaniye kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Andok Tolhildankod Ömer FIRAT ile beraberindeki İran uyruklu Raman Renas kod İrfan ZENDİ ve Cengaver Mikayilkod Hidayet RESULİ’nin faaliyetlerini uzun süre takip etti.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu öldürüldü!

Örgüt mensuplarının attığı her adım titizlikle izlendi. MİT, operasyon için en uygun zamanı bekledi.

Şartların oluşması ile operasyon için düğmeye basıldı. Örgüt mensupları ve kullandıkları noktalar hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu öldürüldü! - Resim : 2

PKK/KCK’nın Güvenli Kalesi MİT Tarafından Devrildi

Güvenlik kaynakları, Süleymaniye’de köşeye sıkışan ve faaliyetleri büyük bir oranda sekteye uğratılan PKK/KCK mensuplarının operasyon sonucunda moral kaybı yaşadığını belirtti. PKK/KCK için artık Süleymaniye kırsalının da güvenli bölge olarak görülemeyeceği vurgulandı.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu öldürüldü! - Resim : 3

 

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu öldürüldü! ile ilgili etiketler PKK
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.