MİT'ten nokta operasyon: Sözde Tel Rıfat sorumlusu Rıdvan Ulugana öldürüldü!

MİT, Terörden Arananlar Listesi’nde mavi kategoride yer alan PKK/YPG Şehba Bölge Sorumlusu Karker Tolhildan Kod Rıdvan Ulugana’yı Suriye/Tel Rıfat’ta öldürdü.

Son dakika haberi: MİT’ten Suriye’de nokta operasyon gerçekleştirildi. Mavi kategoride bir teröristin daha üstü çizildi.  MİT Şehba Bölge Sorumlusu Karker Kod Rıdvan ULUGANA’yı güvenlik güçlerimize yönelik gerçekleştirdiği ve talimatını verdiği eylemler nedeniyle öncelikli hedef olarak belirlemişti. Karker Soğaneke, Karker Tolhildan ve Tolhildan Afrin kod isimlerini de kullanan R.ULUGANA, MİT tarafından hedefe alınmıştı. 

TERÖRİST RIDVAN ULUGANA KİMDİR?

2007 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan terörist bu süreçte Irak’ta örgütün özel güç biriminde sabotaj eğitimi aldı. 2011-2013 yıllarında Amanoslar’da faaliyet yürüten terörist ayrıca bu dönemde bölgedeki eylemlere katıldı. 2014 itibarıyla Suriye’ye geçerek örgüt adına Afrin’de Operasyon Kuvvetler Komutanlığı ismiyle kurulan birimde tabur komutanı oldu. Müteakip süreçte ise PKK/YPG’nin Afrin’deki kampının sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

TSK’nın 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı (ZDH)’nda güvenlik güçlerimize karşı çatışmalara katılan terörist ZDH ve Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) bölgelerinde, Nisan 2022’de Suriye’de görevli Polis Özel Harekat birimlerimize yönelik düzenlenen saldırı gibi 2018-2023 yılları arasındaki bütün eylemlerin talimatını veren, planlamasını yapan sorumlu seviyedeki örgüt kadrosuydu. 

Geçmişte örgütün özel güç biriminde sabotajcı olarak faaliyet yürütmesi nedeniyle terör eylemleri gerçekleştirme konusunda uzman olan terörist FKH ve ZDH bölgelerinde güvenlik güçlerimize, Türkiye güdümünde faaliyet yürüten gruplara, derneklere ve sivillere yönelik çok sayıda eylemin planlayıcısı olarak elinde onlarca insanın kanı vardı. 2018 yılından bu yana Suriye/Afrin-Tel Rıfat bölgelerinde terör faaliyeti yürütüyordu. 

 

MİT'ten nokta operasyon: Sözde Tel Rıfat sorumlusu Rıdvan Ulugana öldürüldü! ile ilgili etiketler MİT
GÜNÜN VİDEOSU

Bursa'da bir otobüste "durağı geçtik" kavgası; sürücü ile yolcu araçtan inip birbirine girdi

Bursa'da gergin yolcu ile belediye otobüsü sürücüsünün "durağu geçtik neden indirmedin" tartışması yumruklu kavgaya dönüştü. Hızını alamayan ikili araçtan inip boks ringindeymiş gibi birbirine girdi. Bursa’da, bir yolcu ile inmek istediği durakta durmadığını öne sürdüğü otobüs şoförü arasındaki kavga, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.