Mobil uygulamalara harcanan süre uyanık kaldığımız sürenin 3'te 1'i oldu

Cep telefonu uygulamalarında harcanan sürenin bir insanın ortalama uyanık kalma süresinin 3'te biri olduğu ortaya çıktı. Uygulamalarda en fazla süre harcayan ülkeler Endonezya ve Brezilya oldu. Öte yandan Çin'de 2021 yılında mobil uygulamalara harcanan para dakikada 320 bin doları buldu.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte vazgeçilmez hale gelen uygulamlara harcanan süre ortaya çıktı. App Annie'nin Mobil Durumu 2022 raporuna göre, 2021'de Android için dünyanın en büyük 10 mobil pazarındaki kullanıcılar uygulamalara göz atmak için 4,8 saat harcadı. Bu, uyanık olduğumuz saatlerin kabaca üçte birini oluşturuyor.

Uygulamalara en fazla zaman harcanan ülkeler ise ortalama 5.4 saatle Brezilya ve Endonezya oldu. Listede 10. sırada olan ABD'de ise bu süre ortalama 4.2 saat oldu. Bu süre, ABD'lilerin ortalama televizyon izleme süresinden 1 saat fazla. İngiltere ise 4 saatle listede kendisine 12. sıradan yer buldu.

Söz konusu araştırmaya göre uygulama kullanım süresi 2019 yılına göre yüzde 30 arttı.

UYGULAMALARA DÜNYA ÇAPINDA PARA AKTI

Yapılan araştırmada uygulamalara harcanan sürenin yanı sıra paranın miktarı da yer aldı. Çin'de kullanıcılar 3. parti İOS uygulamaları ile uygulamalarına dakikada 320 bin dolar harcayarak bir yılda 170 milyar dolar harcadı. Çin'deki kullanıcıların harcadığı para bir yılda yüzde 19 artış gösterdi.

Mobil uygulamalara harcanan süre uyanık kaldığımız sürenin 3'te 1'i oldu ile ilgili etiketler Android IOS araştırma mobil uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

"Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması büyük şans" Emekli Pilot Tümgeneralden F-35 uyarısı!

Emekli Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD’nin F-35 ile dünyayı kontrol ettiğini belirterek "F-35 programından çıkarılmak Türkiye için büyük şans. ABD’nin F-35 ile gayesi dünyayı kontrol etmek. Türkiye yerli sistemleri üretmeye devam etmeli” dedi.