Moody’s notu bugün açıklıyor

Türk ekonomisinin alacağı yatırımlardan borçlanma maliyetlerinin düşmesine kadar birçok konuyu ilgilendiren kredi notu kararı bugün açıklanıyor. S&P ve Fitch daha önce açıklamış ve notu artırmıştı. Bugün de gecikmeli de olsa Moody’s notunu piyasalar kapandıktan sonra açıklayacak. İşte detaylar....

Moody’s notunu piyasalar kapandıktan sonra açıklayacak. Beklenti iki kademe artırılmasının yüksek ihtimal olduğu yönünde. Piyasa uzmanları, artışın yansımasının sınırlı olacağını düşünüyor. Bunun nedeni de not artışının uzun süredir fiyatlanıyor olması.

Moody’s notu bugün açıklıyor

Türk mali piyasalarında ise dün veri trafiğinin sakin olduğu günde fiyat boyları yine kısa kaldı.

USDTRY kuru 33,10 seviyesine yakın dururken, BİST100 endeksi günü neredeyse değişim kaydetmeden tamamladı. CDS ve tahvil faizleri ise yatay seyretti. Bu sakinlikte Türk Lirası referans faiz oranına (TLREF) dikkat çekti. Son dönemde %47,88 seviyesine gerileyen ve TCMB'nin %50 olan politika faizinin altında seyreden TLREF, para piyasası fonu getirilerinin de düşmesine neden oldu. Yüzde 47 seviyesine kadar 2 kez gelen TLREF, TCMB'nin sterilizasyon adımları ile tekrar yönünü yukarıya çevirdi. Bu bağlamda, TCMB'den yakın zamanda hamle gelmesini bekleniyor.

 

Moody’s notu bugün açıklıyor ile ilgili etiketler ekonomi kredi Moody's
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.