MSÜ kaynakları: FETÖ yalanlarına karşı devlete ve Atatürk’e bağlılık mesajı!

Yeni mezun teğmenlerin mezuniyet töreninde kılıçla verdiği mesajın, FETÖ yalanlarına karşı olduğu ortaya çıktı. Milli Savunma Üniversitesi kaynakları, genç teğmenlerin ettikleri yeminle FETÖ militanlarının sosyal medyada yaydıkları “Harp okullarında tarikatlar ve cemaatler hakim oldu” yalanına karşı devlete ve Atatürk’e bağlılık mesajı verdiğini ifade etti.

SÜPERHABER-ÖZEL 

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2023-24 yılı mezuniyet töreni bittikten sonra yeni teğmenlerden bir kısmının “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıp kılıçlarıyla Cumhuriyete bağlılık yemini etmesi sosyal medya üzerinde tartışma yaratmıştı.

Milli Savunma Üniversitesi kaynakları, yeni mezun Teğmenlerin Harbiye’de tarikatların, cemaatlerin hâkim olduğu şeklindeki FETÖ ile birlikte art niyetli kesimlerin yalanlarına karşı devlete ve hem Cumhuriyetimizin kurucusu hem de bir Harbiyeli olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını resmin tören dışında haykırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Hain 15 Temmuz darbe işgal girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen FETÖ militanları, uzun süredir sosyal medya üzerinden kara propaganda faaliyetleri sürdürüyor. Önce Harp Okulları kapandı” yalanını piyasaya süren FETÖ militanları bu yalan tutmayınca bu defa da “Harp okullarında belli cemaat ve tarikatların hakim hale geldiği” yönündeki kara propagandayı yapmaya başladı. Bu yalana bazı muhalif çevreler de destek verince, hiçbir somut bilgiye dayanmayan bu asılsız iddialar, bazı televizyon kanalları ve basın yayın organlarında da somut gerçekmiş gibi tartışılıp durdu.

Bu tartışmaların gölgesinde askeri eğitimlerini alan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarında yetişen gençler, ne yazık ki cemaat ve tarikatçı olmadıklarını ve devlete bağlılıklarını bu şekilde göstermek zorunda hissettirildi.

Kendilerinin siyasi malzeme olarak kullanılmasını istemeyen ve siyasi mesaj vermek istemeyen teğmenler de sadece devletin ve milletin hizmetine olduklarını bu yöntemle haykırmış oldu.

MSÜ kaynakları: FETÖ yalanlarına karşı devlete ve Atatürk’e bağlılık mesajı! ile ilgili etiketler Milli Savunma Üniversitesi FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.