MSÜ sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Üniversite'sinde öğrenim görmek isteyen adaylar başvurularını tamamladı. Adaylar şimdilerdeyse sınav giriş yerlerinin neresi olacağını merak ediyor. MSÜ sınavı ÖSYM tarafından yapılacak.Peki sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ sınavı tarihleri ...

Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmek isteyen adaylar başvurularını gerçekleştirdiler. Adaylar sınav yerlerinin açıklanacağı günü heyecanla bekliyor.Sınav ise ÖSYM trafından gerçekleştirilecek. Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ sınavı tarihleri... Merak edilen sorunun cevapları detayları ile haberimizde...

7777

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavı için hazırlanan adaylar sınav için hazırlıklarını sürdürürken, sınava katılacakları yerleri merakla araştırıyor. MSÜ sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı net bir tarih olarak henüz açıklanmadı. Sınav, 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 2018 MSÜ sınav yerlerinin ise, sınavdan bir önceki hafta olan 12-16 Mart tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

MSÜ öğrencisi olmak için Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir. Sınava başvurular 9 Ocak tarihinde başladı ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek. Sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

MSÜ SINAVI NASIL OLACAK?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Test, tek kitapçık halinde adaylara verilecek, adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir.Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

2018-MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? MSÜ SINAV KONULARI

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

22

MSÜ TARİHÇE

* 25 Temmuz 2016 tarihli, «Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair» 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır.

* Cumhurbaşkanlığının 04.10.2016 tarihli ve 2016/97 sayılı kararı ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Erhan AFYONCU atanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 25 Ekim 2016 tarihli emri ile Harp Okulları, Enstitüler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile mülga olan Harp Akademileri K.lığı ve tüm Askeri Liselerin personeli, taşınır/taşınmaz malları Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü emrine verilmiştir.

* 09 Kasım 2016 tarihli 6756 sayılı, ”Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun” ile 669 sayılı KHK kabul edilmiştir.

* Bakanlar Kurulu’nun 14 Kasım 2016 tarihli, 2016/9522 sayılı kararı ile MSÜ Teşkilatı oluşturulmuş, 25 Kasım 2016 tarihli Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 06 Ocak 2017 tarihli emriyle Rektör Yardımcıları atanmış ve Genel Sekreter görevlendirilmiştir.

* Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörlüğü 09 Ocak 2017 tarihinden itibaren mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı Yenilevent/İSTANBUL yerleşkesinde faaliyetlerine başlamıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 13 Ocak 2017 tarihli emri ile;

- Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün; harcama yetkisi, lojistik, ikmal ve tedarik konuları kapsamındaki ihtiyaçlarının mülga Harp Akademileri Komutanlığının halen mevcut birimleri tarafından karşılanacağı,

- Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili atama/görevlendirmeler, yurt dışı eğitim, kurslar ve seminerlere ilişkin işlemlerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağı direktifi verilmiştir.

* Milli Savunma Bakanlığının 03 Şubat 2017 tarihli emri ile MSÜ Rektörlük Karargahı Teşkilatı onaylanmıştır.

* Milli Savunma Üniversitesinin 15 Şubat 2017 tarihli emri ile Rektörlük Karargahının Teşkilat, Kuruluş ve Kadro Uygulama Emri bağlılarımıza yayımlanmıştır.

ÖSYM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (kısaca ÖSYM) yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkezi Ankara'da bulunur. Yılda yaklaşık 10 milyon adaya sınav uygulamaktadır.

Kurum ilk olarak 22 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 52. Maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kuruldu. 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlanarak "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 6114 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuatla verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğine, idari ve mali özerkliğe sahip, Yükseköğretim Kurulu ile ilgili, merkezi Ankara’da bulunan özel bütçeli bir kuruluştur. Başkanlığın karar organı olan Yönetim Kurulu, Başkan ve Başkan yardımcıları dahil yedi üyeden oluşur. Başkan, Yönetim Kurulunun da başkanıdır.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.