Müfettişten rapor çıktı! İBB'ye 'terör' soruşturması mı açılıyor?
Geçtiğimiz günlerde YSK üyelerine hakaret ettiği için hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir iddia daha ündeme geldi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İmamoğlu ve ekibine müfettiş soruşturması başlatıldığı ve 105 belediye çalışanının terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor verildiğini belirtti.
CHP içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında kıyasıya bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışı sürerken son olarak İmamoğlu CHP'nin TBMM toplantısına katıldı.
Burada Kemal Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında samimi konuşmalar gerçekleşti. Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası almıştı. Mahkemeden çıkan bu karar, siyasi kulisleri de bir hayli hareketlendirdi.
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'na ve İBB'ye ikinci bir soruşturma başlatıldığını yazdı.
Sarıkaya'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:
İKİNCİ SORUŞTURMA
Şimdi gelelim asıl soruya…
Ankara’da yaklaşık üç saat kadar süren görüşme trafiği içinde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylık konusunu hiç konuştu mu?
Yakın çevrelerine aktardığına göre bu konu hiç ele alınmamış, daha çok dava ve gelebilecek soruşturma, kovuşturma ve mahkeme süreçleri üzerinde durulmuş.
Özelikle de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşılmış.
Anlattıklarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uzun süre önce dile getirdiği, “belediye kadroları içinde terör ile iltisaklı kişilerin olduğuna” dönük iddiası üzerinden Büyükşehir Belediyesi bir soruşturma geçirmişti.
Ancak herhangi bir olguya rastlanmadığı belirtilmişti.
Ancak yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirilmiş ve Büyükşehir’de yeni bir inceleme başlatılmış.
Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş.
TERÖRDEN AÇIĞA ALABİLİR
Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması.
Bunun Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş.
Hukukçular, “Ahmak…” sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış.
Ancak terör ile ilgili konularda Bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış.
Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş.
Beklenti 6’lı Masa ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak.