Muhalif basının Togg hazımsızlığı bitmiyor: 'Yeterince yerli ve milli değil' dedi

Yerli ve milli otomobil Togg'un seri üretimi 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle başladı ve ilk araçlar banttan indi. Ancak muhalif basının Togg hazımsızlığı bitmedi. Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Togg'un yeterince 'Yerli ve milli olmadığını' savundu.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un banttan inmesi muhalif medyanın hazımsızlığını bitirmedi. Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında Togg'un 'yeterince yerli ve milli olmadığını' savundu. Ataklı, Togg'un fabrikasının açılışının 'seçim propagandası' olduğunu öne sürdü. Ataklı'nın yazısı sosyal medyada tepki çekti.

Can Ataklı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Öncelikle tam doğru olmayan bir söylem var.

TOGG Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobil fabrikası değil.

Tamamı elektrikli otomobil olarak belki bu unvanı alır ama “yerlilik ve millilik” konusunda daha baştan sınıfta kaldığı ortada.

Çünkü yabancı marka olarak Türkiye’de üretilen otomobillerin tamamı TOGG’un “yerli ve millilik” oranından daha fazla yerli ve milli.

TOGG’un yüzde 51’i yerli üretim, diğer otomobillerin en düşük yerli üretime sahip olanı bile yüzde 55, bazı markalarda yerlilik oranı yüzde 75’in üzerinde.

TOGG bu iktidarın malı gibi pazarlanıyor.

Sahipleri ortada yok, çok kısa süre içinde fabrika alanı tahsis ediliyor, ruhsat bile açılış gününe yetiştiriliyor, inşaat için her türlü destek sağlanıyor, özel şirket reklam için bile para harcamıyor, açılış gününün tüm organizasyonu saray tarafından karşılanıyor, tanıtım için inanılmaz paralar harcanıyor.

Amaç belli ki bir otomobil fabrikası sahibi olmak adı altında seçime yönelik olağanüstü bir propaganda ve algı yaratmak.

Bütün bunlara rağmen umarım otomobil satış ve diğer hizmetleri beklendiği gibi gider."

 

Muhalif basının Togg hazımsızlığı bitmiyor: 'Yeterince yerli ve milli değil' dedi ile ilgili etiketler TOGG Can Ataklı
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.