Muharrem İnce, CHP'ye geri dönüş şartını açıkladı!
2021 yılında CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, CHP'ye geri dönmesi için olması gereken değişiklikleri anlattı.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ve CHP'deki 'Değişim' sesleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu .
CHP'YE DÖNMESİ İÇİN YAŞANMASI GEREKEN DEĞİŞİMİ ANLATTI
T24 yazarı Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Bahsettiğiniz türde bir değişim olursa dönebilirsiniz yani?" şeklindeki soruya, "Neden olmasın? O zaman orası Memleket Partisi'ne benzer zaten. Ben niye ayrılayım oradan?" diye cavap verdi. Ayrıca İnce, partideki arkadaşlarının da bu durumda kendisiyle birlikte geleceğini öne sürdü:
"CHP’de gerçek bir dönüşüm olursa CHP, Memleket Partisi olmuş olur. Genel Başkanı üyeler seçiyor, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. Partide demokrasi var. Niye gelmesinler? O zaman gerek yok ki yeni bir parti kurmaya."
Muharrem İnce, CHP'de yaşanması gereken değişimi şu şekilde anlattı:
"Değişim isteğini anlarım fakat bu değişim kişilerin değişmesinden ibaretse, yeni gelen kişi de çok kısa sürede "eski" olacaktır. Yani yeninin eskimesi kolaylaşacaktır. Değişimden kasıt zihniyet değişimi ise, tüzük değişimi ise bunu anlamlı bulurum. Fakat değişim isteyen arkadaşlardan şöyle bir şey duymadım ben; Partinin genel başkanını üyeler seçsin, partinin cumhurbaşkanı adayını üyeler seçsin, milletvekilleri, ön seçimde gelsin. Böyle bir şey duymadım. "Sen git, ben geleyim." Bu değişim değil ki! Siyaset bir cesaret işidir. Eğer bir değişim talebiniz varsa, köklü bir değişiklik talebinde bulunacaksınız, genel başkanı üyeler seçecek, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek, milletvekillerini üyeler seçecek. Kendi partinizde demokrasi istemeden, Türkiye'de demokrasi isteyemezsiniz. Mesela Memleket Partisi’nde öyle, üyeler seçiyor Genel Başkanı. Ha bugün için üye sayımız az olabilir ama bu bir duruştur. Biz bunu savunuyoruz.
Siyaset kapalı kapılar ardında yapılan planlarla hesaplarla yapılmaz. Cesaret işidir. İkircikli tavırları seçmen sevmez, net duruşu sever. Yapılan açıklamalara bakıyorsunuz sürekli bir arka plan hesabı var, "onu istersem bu elimden gider" düşüncesi ile bir ileri iki geri adımlar, söylemler. Siyaset bu kadar hesabı kitabı pazarlığı kaldırmaz. Sizce Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmak cesaret isteyen bir şey midir? Hem de şimdi?"