MÜSİAD'da Abdurrahman Kaan dönemi sona eriyor
MÜSAD'ın yarın düzenleyeceği olağan genel kurul ile mevcut başkan Abdurrahman Kaan dönemi sona eriyor. Kaan, yanlış bir anlayışı yıktıklarını belirterek, "Türkiye’de genelde sermayeyi servet yaparlar. El birliğiyle servetleri sermayeye dönüştürdük. Bu modelle daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yaptık” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (MÜSİAD) mevcut Başkan Abdurrahman Kaan’ın görev süresi yarın doluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek 26. Olağan Genel Kurul’da koltuğunu halefine devredecek.
FAİZE BULAŞMADAN ÜRETİM
Haziran 2017’de devraldığı genel başkanlık görevi boyunca Türkiye ve dünyada yaşanan zorluklara rağmen yaptıklarını Yeni Şafak gazetesine anlatan Kaan, geliştirdikleri tasarrufa dayalı finans sistemlerini anlatmakla başladı. Üyelerinin bankaya ve faize bulaşmadan yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yapabilmelerinin önünü açmak için çalıştıklarını belirten Abdurrahman Kaan, bu amaçla Kooperatif Finans Sistemi, gayrimenkul güvenli alım satımına aracılık eden Gaboras’ı kurduklarını ve tasarrufa dayalı finans sistemini büyüttüklerini anlattı.
YANLIŞ BİR ANLAYIŞI YIKTIK
Serveti sermaye yapma alışkanlığını anlattıklarını vurgulayan Kaan, “Türkiye’de genelde sermayeyi servet yaparlar. Tutar elindeki sermayeyi başka bir yere yatırır ve o birikim orada yıllarca durur. Bu yanlış bir anlayıştır. Biz tam tersini anlattık. ‘Tasarruflarınızı, birikimlerinizi sermaye yapın’ dedik. Bu kapsamda çok ortaklı şirketler kurdurduk. IMC bin ortağa doğru gidiyor. Şimdiye kadar 53 tane kurum kurdurdum şubelerimiz ve üyelerimiz aracılığıyla. Bunların hepse de proje bazlıdır. Oluşturduğumuz bu girişim sermayesi fonları sayesinde ortak yatırım ve ortak üretim sayesinde hem daha fazla istihdam hem daha fazla ihracat yaptık” dedi.
SORUNLARI DİNLEYİP ANKARA’YA AKTARDIK
Başkanlığı döneminde 2 bin 200’e yakın faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Kaan, şöyle devam etti:
“Benim bu dönemde 400’e yakın seyahatim oldu. Sadece salgın döneminde 200 civarında işletmeyi ziyaret ettim. Kriz merkezi kurduk. 120 gün boyunca 7/24 esasına göre çalıştık. Üyelerimizin sıkıntılarını aşmak için çaba harcadık. Hızlı bir dönem geçirdik. Türkiye’yi dolaşmayı, işletmeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledik ve Ankara’da çözüm aradık."
ÜLKEYE HİZMET HERŞEYE DEĞER
Kaan, “MÜSİAD’ın çok farklı bir tarafı var. Bir sivil toplum örgütü olmanın ötesinde bir kir kamu kurumu gibi çalışıyor. Dua almak, ülkemize hizmet etmek bu işin en güzel yanı oldu. Ülkeme MÜSİAD gibi bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak hizmet etme fırsatım olduğu için şükrediyorum. Depremler, seller, yangınlar gibi Türkiye’de meydana gelen bütün doğal afetlerde vatandaşlarımızın yanında olduk, devletimizin yanında olduk” dedi.