Müteahhitler kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvıyor

Hükümetin konut sektörüne ve deprem riskini azaltacak projelere verdiği desteği artıracak olması müteahhitleri harekete geçirdi. Kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefine alan Albayrak Beton, bu alandaki üçüncü projesi için düğmeye bastı. Çekmeköy’de hayata geçireceğikentsel dönüşüm projesi ‘Moonpark Koru’nun inşaatına başlayan Albayrak Beton, Üsküdar’da başlayacağı üçüncü kentsel dönüşüm projesi için de son hazırlıklarını yürütüyor. İşte detaylar...

Kurulduğu günden bu yana inşaat sektörüne hizmet veren Albayrak Beton, 40 yıl boyunca edindiği tecrübe ve bilgibirkimini gayrimenkul üretimi alanına da taşıdı. Bu zamanakadar altı projeyi hayata geçiren Albayrak Beton, kentseldönüşüm projelerine odaklanmayı seçerek bu alandaki üçüncü projesi için düğmeye bastı.

Müteahhitler kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvıyor
 
Bugüne kadar ana faaliyet konusu hazır beton üretimi olanAlbayrak Beton, 2008 yılı itibariyle Albayrak Yapı markasıylagayrimenkul üretimini de iş kolları arasına aldı. Bu zaman içindealtı projede toplam 411 kişiyi ev sahibi yapan Albayrak Beton,bu yıl ikinci kentsel dönüşüm projesine start vermesinin hemenardından üçüncü kentsel dönüşüm projesi için de kolları sıvadı.
 
İnşaat sektörünün genç ve yenilikçi markası Albayrak Beton, Çekmeköy’de konumlandırdığı ikinci kentsel dönüşüm projesi‘Moonpark Koru’nun inşaatına 2024 yılı itibariyle başladı.Farklı parsellerde bulunan 15 gecekondunun dönüştürüldüğü ve bittiğinde 17 katlı iki bloktan oluşacak olan projede 118 daireyer alacak.

Her daireye en az bir otopark kullanım alanının verileceğiprojede dairelerin genelinde balkon kullanımına ağırlık verildi.Şehir merkezinde, orman alanın yanında inşa edilen projededaire büyüklükleri 68 metrekare ila 110 metrekare arasındadeğişiyor.

‘Kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz”

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Albayrak Beton Yönetim KuruluBaşkanı Erdal Albayrak “İnşaat alanındaki faaliyetlerimizintemeli 1984 yılında inşaat malzemeleri satışı ile atıldı. Zamanlaiş kollarımızı genişlettik. 1999 yılında yaşadığımız Marmara Depremi, konut ve inşaat malzemeleri üretimi alanında köklüdeğişiklikleri zorunlu kılınca, hazır beton üretiminin önemkazanacağını öngördük ve 2003 yılında hazır beton üretimine başladık. Hazır betonda üretim ve hizmet kalitesiyle tercihedilen bir marka olarak tanındık. Ardından bu tecrübemizi,inşaat sektörüne de taşıma kararı aldık ve 2008 yılı itibariyleinşaat üretimine başladık. 2023 yılı itibariyle de bu alandaki çalışmalarımıza hız verme kararı aldık. Halihazırda ‘Geleceğigüvenle inşa eder’ sloganıyla ve 40 yıllık Albayrak tecrübesiyle nitelikli konutlar üretmek üzere çalışıyoruz.

Özellikle kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz. İlk kentseldönüşüm projemiz ‘Aletha Moonpark’ oldu. Ardından ikinci kentsel dönüşüm projemiz ‘Moonpark Koru’ geldi.

MoonparkKoru’da ilk bloğun kaba inşaatında ikinci kata geldik. Ağustos ayında da diğer bloğun yapımına başlayacağız. Ön talep süreciiçin de çalışmaları sürdürüyoruz. Ardından Üsküdar İcadiye de mevcutta 79 bağımsız bölümün yıkılarak yenilenmesi içingörüşmelerimizi başlattık. Tamamlandığında 122 bağımsız bölümü hayata geçirmiş olacağız. Bundan sonra da güvenliyapılar inşa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Moonpark Koru, Sabiha Gökçen Havaalanına 27 km, İstanbul Havalimanı’na 62 km, Özyeğin Üniversitesi’ne 9 km, Bahçeşehir Koleji’ne 7 km, Çekmeköy Devlet Hastanesi’ne 2.3 km ve Buyaka AVM’ye 12 km mesafede yer alıyor.

Müteahhitler kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvıyor ile ilgili etiketler emlak ekonomi Müteahhit
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.