Naif mi nahif mi? TDK Naif kelimesinin yazılışı ve anlamı nedir?

Gündelik dilde oldukça sık kullanılan kelimelerden olan Naif, yazılışı ile çoğu kez yanlış anlaşılmalara neden olur. Türk Dil Kurumu'nun da internet sitesinde yer verdiği Naif kelimesinin anlamı ve doğru yazılışı nedir? Naif mi nahif mi yazılır?

İnternet ve sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan ve sosyal hayatta da dilimize düşen kelimelerin nasıl yazıldığıyla ilgili zaman zaman şüpheye düşeriz. Naif kelimesi de yazılışı ve anlamı bakımından bazen karıştırılabiliyor. Peki Naif nazıl yazılır? Naif ne anlama geliyor?

Türk Dil Kurumu'na göre Naif kibar şekilde davranan kişiye naif denir. Diğer yandan tecrübesiz anlamına da gelen Naif'in doğru yazılışı Nahif'tir.

Kısaca kibar, nazik anlamına gelen Nahif, çoğu kez naif olarak telaffuz edilir.

Bir kişiye kibar, nazik demek istiyorsanız nahif demeniz daha doğru olur. Öte yandan naif kelimesinin kökeni Fransızca iken, nahif kelimesinin kökeni Arapça'dır. Temel farklılık da budur.

TDK'YA GÖRE NAİF..

TDK'ya göre naif: 1. kendi kendini yetiştirmiş, doğal bir plastik sanat yeteneğine sahip sanatçılar tarafından yaratılan resim sanatı. 2. güzel sanatların özellikle resim alanında kendi kendini yetiştirmiş sanatçısı veya onun yapıtı. 3. sf. saf, deneyimsiz. 4. sf. acemice yapılan.

Naif mi nahif mi? TDK Naif kelimesinin yazılışı ve anlamı nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu naif mi nahif mi naif ne demek nahif ne demek nahif ile naif aynı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Hizbullah saldırdı, Demir Kubbe şaşırdı: Kendi askerini öldürdüler!

Hizbullah'ın sabah saatlerinde İsrail'e düzenlediği saldırıda, İsrail'e ait hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlenen bir füzenin açık denizdeki bir devriye botuna isabet etmesi sonucu bir İsrail askerinin öldüğü, iki askerin de yaralandığı bildirildi.