Narin Güran soruşturması genişliyor; köyde 21 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da 19 gündür aranan ve bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak 21 kişi gözaltına alındı. Bakan Tunç, 3 Cumhuriyet Savcısı daha görevlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak 21 kişi gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Narin Güran soruşturması genişliyor; köyde 21 kişi gözaltına alındı

OTOPSİ İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

Narin'in cansız bulunan bedeni Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı. Detaylı otopsinin ardından kesin ölüm nedeni belli olacak.

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, burada yaptığı açıklamada olayın aydınlatılması için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

"Şu an Narin’in otopsi işlemleri devam ediyor. Gerek ‘Kasten insan öldürme’, gerekse de ‘Delillerin gizlenmesi ve karartılması’ suçu kapsamında yürütülen soruşturmada, Narin’in gerçek failinin ortaya konulması için gerekli mücadeleyi yürüteceğiz. Köy içerisinde ve çevresinde 19 gündür devam eden arama ve kurtarma çalışmaları esasında, bütünen köyün tamamının çevresinin tarandığı bize ifade edildi.

Ancak bugün itibarıyla köyün hemen çevresinde bulunan bir dere yatağında cenazenin torba içerisinde gizlendiğini ve üzerine çalılıkların bırakıldığı noktasında bilgi geldi. Dere yatağında birden fazla kez arama faaliyetinin yürütüldüğü bilgisine sahibiz. Ancak bulunamamış olması tek başına arama faaliyetleri sırasında bulunamadığını değil, sonrasında da cenazenin oraya bırakılma ihtimalini ortaya koymaktadır."

GİZLENME ŞEKLİNE BAKILIRSA...

Narin’in kesin ölüm sebebinin henüz açıklanmadığını belirten Özdemir, “Bir bütünen bakıldığında planlayarak, tasarlayarak, delilleri gizleyerek, delillerin karartılmasını sağlayarak, cenazenin bulunmasına engel olmak kastıyla, bilinciyle hareket edildiğini, soruşturma makamının, arama kurtarma ekiplerinin doğrudan Narin’in canlı veya cansız bedenine ulaşılmasının engellenmesini amaçlandığını bize göstermektedir. Gizlenme şekli ile bakıldığında, belli bir kastla hareket edildiğini bizlere gösteriyor. Otopsi işlemleri devam ediyor. Tamamlandıktan sonra kesin ölüm sebebine ilişkin bilgi verilecek. Bu bilgi hepimiz açısından maddi gerçeği ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Narin Güran soruşturması genişliyor; köyde 21 kişi gözaltına alındı ile ilgili etiketler Narin Güran
GÜNÜN VİDEOSU

Trump'a yönelik "suikast girişiminde" bulunduğu belirtilen zanlının yakalandığı anlar paylaşıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın zanlısının gözaltına alındığı görüntüler paylaşıldı.