Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu iddiası! Hizbullah yalanladı!

Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği suikast saldırısında öldürülmesi sonrası Hizbullah'ın yeni liderinin Haşim Seyfettin olduğu iddia edildi. Hizbullah ise bu iddialar sonrası yeni lider seçmediklerini açıkladı.

Filistin ve Gazze Şeridi'nde katliam saldırıları yürüten İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yerine getirilen isim belli olduğu iddia edildi.

El Arabiya'da yer alan habere göre, çok sayıda Hizbullah komutanının da yer aldığı kanlı suikast saldırısında öldürülen Nasrallah'ın yerine Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin getirildi.

Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu iddiası! Hizbullah yalanladı!

Hizbullah Şurası tarafından yeni lider olarak seçilen Haşim Seyfettin, 3 Ocak 2020 tarihinde İsrail'in, Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında düzenlediği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin dünürü ve aynı zamanda Nasrallah'ın kuzeni olduğu biliniyor.

HİZBULLAH: YENİ LİDER SEÇMEDİK

Hizbullah, İsrail saldırısında yaşamını yitiren genel sekreteri Hasan Nasrallah'ın yerine hareketin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin'in seçildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve medya organlarında hareketin genel sekreterliğine ilişkin çıkan haberlerin bir öneminin olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Genel Sekreterimizin (Nasrallah) şehadetinden sonra Hizbullah liderliğindeki organizasyonel prosedürlere ilişkin bazı medya kuruluşlarında dolaşan haberlerin hiçbir şekilde alakasız olduğunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hareketin liderliğinin bu konudaki çalışmalarının sürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Hizbullah liderliği tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadıkça bu yöndeki haberlere itibar edilmemesi" çağrısı yapıldı.

HAŞİM SEYFETTİN KİMDİR?


İsrail saldırılarından sağ kurtulan Seyfettin, Yürütme konseyi başkanı olarak Hizbullah'ın siyasi işlerini denetliyor. Aynı zamanda örgütün askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi'nde yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Seyfettin'i 2017 yılında terörist ilan etti.

Seyfettin, haziran ayında bir Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'i uyardı ve cenaze töreninde “(Düşman) kendini ağlamaya ve feryat etmeye hazırlasın” dedi.

Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki kalesi Dahiye'de kısa süre önce düzenlenen bir etkinlikte Filistinli savaşçılarla dayanışma göstererek “Tarihimiz, silahlarımız ve roketlerimiz sizinle” diye konuştu.

Seyfettin'in ABD politikasına yönelik eleştirilerini de yüksek sesle dile getirdiği biliniyor.

Hizbullah üzerindeki Amerikan baskısına cevaben 2017 yılında “Trump başkanlığındaki bu zihinsel engelli, çılgın ABD yönetimi direnişe zarar veremeyecek” demiş ve bu tür eylemlerin Hizbullah'ın kararlılığını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağını söylemişti.

Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu iddiası! Hizbullah yalanladı! ile ilgili etiketler Hasan Nasrallah Hizbullah
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da bir Sinagog'da “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” sesleri!

İstanbul'da faaliyet yürüten bir sinagogda ayin yapan yapan Yahudiler, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyleyerek alkış tuttular. O anlar sosyal medyada gündem oldu.