NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Karada ve havada NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken NATO da olağanüstü toplantı yaparak durumu değerlendirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'yı saldırıyı derhal durdurmaya, tüm birlikleri Ukrayna'dan çekmeye ve diyalog yoluna geri dönmeye çağırıyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarından başlıklar:

Putin'in saldırganlığı sürdürme kararı, Rusya'nın önümüzdeki yıllarda ağır bedeller ödeyeceği korkunç bir stratejik hatadır.

Rusya'yı saldırıyı derhal durdurmaya, tüm birlikleri Ukrayna'dan çekmeye ve diyalog yoluna geri dönmeye çağırıyoruz.

Karada ve havada NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz. 30'dan fazla yerde faaliyet gösteren 100'den fazla jetimiz var. Her müttefiki korumak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Güçlü bir transatlantik bağ olmadan Avrupa'da güvenlik yoktur.

Dünya, Rusya ve Belarus'u yaptıklarından sorumlu tutacak.

Kiev'e doğru hareket ettiler. Beyan edilen amaç, Ukrayna hükümetini değiştirmek.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kiev'in düşebileceği konusunda, "Ukrayna tamamen işgal altında, bu öngörülemeyen bir durum, ne olacağını söyleyemeyiz" dedi.

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Karada ve havada NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz! ile ilgili etiketler NATO Ukrayna Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.