Nazım Sangare kimdir? Türk mü? Nereli?

Nazım Sangare kimdir? A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, Milli Takım'ın Arnavutluk ile oynayacağı maç öncesi düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen Nazım Sangare sorusu üzerine 'Onun Türk olduğunu bilmiyordum' deyince konu gündeme bomba gibi düştü. Nazım Sangare kimdir, Türk mü, nereli, annesi babası nereli gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki Nazım Sangare kimdir? Türk mü? Nereli? Annesi babası nereli? İşte detaylar.

Nazım Sangare kimdir? A Milli Takım'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Güneş, kendisine yöneltilen soru üzerine 'Nazım Sangare'nin Türk olduğunu bilmiyordum' deyince büyük bir şaşkınlık yaşandı. Bu açıklamanın ardından Antalyaspor'un başarılı oyuncusu Nazım Sangare hakkında araştırmalar da hız kazandı. Peki Nazım Sangare kimdir? Nereli? Türk mü? Nazım Sangare'nin annesi ve babası nereli? Hangi takımda oynuyor? İşte Şenol Güneş'ten Nazım Sangare açıklaması ve tüm detaylar...

Nazım Sangare kimdir? Türk mü? Nereli?

ŞENOL GÜNEŞ'TEN NAZIM SANGARE AÇIKLAMASI!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milli mesai öncesinde düzenlediği basın toplantısında büyük bir gafa imza attı.

Antalyaspor'da forma giyen Türk pasaportuna sahip futbolcu Nazım Sangare'nin Türk olup olmadığını bilmediğini söyleyen Şenol Güneş bu açıklamasıyla şaşırttı.

Şenol Güneş, "Sangare'nin Türk olup olmadığını bilmiyordum. Bu da benim eksikliğim. Bülent Korkmaz'dan öğrendim. Eksilerini, artılarını anlattı. İleride o da kadroda yer alabilir." dedi.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada Şenol Güneş'e büyük eleştiriler yapıldı.

NAZIM SANGARE KİMDİR?

1994 doğumlu futbolcu Nazım Sangare futbol kariyerine Antalyaspor forması altında devam ediyor.

Daha önce Almanya Aachen takımı alt yapısında futbola adım atmış ve sırasıyla M'gladbach, Alemannia Aachen, Düsseldorf II, Osnabrück formalarını giymiş olan Sangare, Antalyaspor takımına Almanya'nın 3. lig ekiplerinden Osnabrück takımından 250 bin dolara transfer edildi.

Bir dönem Türkiye U17 Milli Takım kadrosunda yer alan Nazım Sangare, orta sahanın sağı, sağ bek ve sağ açık pozisyonlarında görev almaktadır.

Nazım Sangare anne tarafından aslen Türk baba tarafından ise Gine asıllıdır.

ŞENOL GÜNEŞ KİMDİR?

Şenol Güneş (d. 1 Haziran 1952), Türk teknik direktör, kaleci mevkinde forma giymiş eski millî futbolcudur. 2015 yılından beri Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın teknik direktörüdür.

Futbolculuğa Akçaabat Sebatspor'da başladıktan sonra, yaklaşık 15 yıl Trabzonspor'da kalecilik yaptı. 1974 yılında 2. Lig şampiyonu olarak Trabzonspor'u ilk kez 1. Lig'e çıkaran takımda yer aldı. Trabzonspor'da 1975-1984 arasında altı şampiyonluk yaşadı. 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Şenol Güneş, Türkiye rekoru kırdı, dünyada ise 17. oldu. 1987'de futbolu bıraktı.

Şenol Güneş, 1988 yılından beri teknik direktörlük yapmaktadır. Dört farklı dönem Trabzonspor'u yöneten Güneş, dört kez Türkiye ikinciliği yaşadı. 2011-12 sezonunda Trabzonspor'un tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında takımın başındaki isimdi. Güneş, ayrıca yurtdışında teknik direktörlük yapan ender Türk teknik direktörlerden biri oldu. 2007-09 arasında Güney Kore ekibi FC Seoul'u yöneten teknik direktör, burada da bir lig ikinciliği yaşadı.

2015'te Beşiktaş JK teknik direktörlüğüne geçen Güneş, ilk sezonunda kariyerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördüğü 2015-16 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Güneş, Beşiktaş'ı üst üste şampiyon yapan ilk Türk teknik adam oldu.

2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımını yönetti. 2002 yılında Türkiye'yi 1954'ten sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası'na götürdü. 2002 FIFA Dünya Kupası'nde bronz madalya kazandırarak Türkiye'ye tarihindeki en büyük başarıyı yaşattı. 2003 Konfederasyonlar Kupası'nda da aynı başarıyı tekrarladı.

Kulüp kariyeri
İlk yıllar
Mahalle aralarında limon kabuğu çöpleriyle futbol oynamaya başladı. Basketbola merakı vardı. Ve basketbol takımlarını o kurardı.

Ama Trabzon'da en büyük tutku futbol olduğu için basketbol oynayacak adam bulamazdı. Trabzonspor'un ilk kurulduğu yıllara denk gelen bu dönemde, Şenol Güneş Vefaspor'u tuttu. Çünkü kendi oynadığı mahalle takımının renkleriyle bu takımın renkleri aynıydı. Amatör maçlarda kaleye geçerdi ama mahalle maçlarında santrafor olarak önde oynardı.İlk yıllarında kaleci olmaktan hoşnut değildi. Ama bir süre sonra kalecilik görevi onun üzerine kaldı. Şenol Güneş futbol kariyerine Erdoğdu Gençlik'te başladı. 17 yaşındayken Trabzonspor'un amatör takımına geçtikten sonra, buradan da Sebat Gençlik’e transfer olarak profesyonel futbolculuğa ilk adımını atıp,burada ilk büyük çıkışını yaptı. Bu süreler içinde öğrenimine devam etti. 1972 yılında Trabzonspor'a geri transfer oldu.20 yaşındaydı ve bir yandan da Eğitim Enstitüsüne devam etti. Öğle aralarında Turgay Semercioğlu ile yemek yemeyerek ya da hemen yiyerek öğle aralarında koşu antrenmanları yapardı. Gençlik yıllarında radyolarda büyük futbolcuları dinlerken hayalleri şekillendi. Kendi sözleriyle "...Bende onlar gibi ve daha iyisi olmak isterdim. Örneğin bir kaleci top kurtarmışsa, gol yemişse. Hiç gol yemeyen bir kaleci olma hayalim vardı".Kaleciliği sevmediniz mi soruna cevaben şöyle der; "severek oynamadım ama oynarken gereğini yaptım.Yani başlangıcım severek, isteyerek, planlanmış bir şey değildi. Ama oynadığım zaman işimin gereğini çok iyi profesyonel olarak yaptım."

Nazım Sangare kimdir? Türk mü? Nereli? ile ilgili etiketler Antalyaspor Şenol Güneş Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

İsrail içinde siyasi kriz büyüyor! "En büyük terörist İsrail'dir" deyince meclisten atıldı...

İsrail Sol Parti Başkanı Ayman Odeh, İsrail meclisi Knesset'te "En büyük terörist İsrail'dir" diyince tansiyon yükseldi.