Nerede oy kullanacağım 2019? YSK seçmen sorgulama sayfası

Nerede oy kullanacağım 2019? Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Yerel seçimlere az bir zaman kala seçmenler hangi sandıkta ve nerede oy kullanacağına dair soruların cevaplarını araştırıyor. Yüksek Seçim Kurulu sorgulama sayfasını erişime açtı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin merak edilen detayları araştırdık. Peki, YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

Nerede oy kullanacağım 2019? 57 milyon seçmen 31 Mart 2019 tarihinde sandık başına gidecek. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sandık sorgulama ve kütük bilgileri ile ilgili sorgulamalar gündemde araştırılmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu ise sorgulama sayfasını erişme açtı. Peki nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Nerede oy kullanacağım 2019? YSK seçmen sorgulama sayfası

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), internet sitesinden 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılabileceğine ilişkin sorgulamanın yapıldığı uygulamayı aktif hale getirdi.

SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Seçmenler, "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden "Nerede oy kullanacağım" linkini tıkladıktan sonra T.C. Kimlik Numarası ile istenen bilgileri girerek, hangi okulda ve sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebiliyor.

E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

e-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ aracılığıyla giriş yapın.
Açılan sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi girin.

Daha sonra arama satırına "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk sayfaya tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

KURA ÇEKİMİNE GÖRE PUSULADAKİ SIRALAMA ŞÖYLE:

(AK Parti 8, CHP 7, MHP 10, İYİ Parti 11. sırada)

1. sırada Saadet Partisi

2. sırada Bağımsız Türkiye Partisi

3. sırada Türkiye Komünist Partisi (TKP)

4. sırada Vatan Partisi

5. sırada Büyük Birlik Partisi

6. sırada Hür Dava Partisi

7. sırada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

8. sırada Adalet ve Kalkınma Partisi

9. sırada Demokrat Parti (DP)

10. sırada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

11. sırada İYİ Parti

12. sırada Halkların Demokratik Partisi (HDP)

13. sırada Demokratik Sol Parti (DSP)

YSK Başkanı Sadi Güven, "Bugün itibarıyla güncel yurt içi seçmen sayısı 57 milyon 78 bin 461, tahmini sandık sayısı 194 bin 715'tir" şeklinde konuştu.

OY VERME BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİ

Aşağıdaki illerde 07.00 - 16.00 arasında oy kullanılacak;

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis

Yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 - 17.00 arasında gerçekleşecek.

 

Nerede oy kullanacağım 2019? YSK seçmen sorgulama sayfası ile ilgili etiketler YSK 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Trafik magandası sinyal vermedi diye araçtan indirip tekme tokat dövdü

Trafikte iki araç sürücüsü arasında sinyal verme tartışması kavgaya dönüştü. Pendik'te yaşanan olayda sürücülerden biri, diğer sürücüyü araçtan çekerek yere düşürdü, yerde tekme ve yumruklarla saldırdı. Kavga anları başka bir araç içindeki iki kız kardeş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.