Nereden nereye... Turgay Güler Manukyan'ı hatırlattı!

Gazeteci Turgay Güler 2023 yılının vergi rekortmenleri listesi ile ilgili konuştu. Güler Manukyan'ı hatırlatarak Türkiye'nin nereden nereye geldiğine dikkat çekti.

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler sosyal medyada yayınladığı videosunda vergi rekortmenlerine dikkat çekerek Manukyan'ı hatırlattı. Güler "Kerhane işleten Manukyan'ın vergi rekortmeni olduğu Türkiye'den, Teknoloji üretenin vergi rekortmeni olduğu bir Türkiye'ye geldik." ifadelerini kullandı.

1914 doğumlu Matild Manukyan, Türkiye Ermenisi genelev patroniçesi olarak 1991 yılının 11 Nisan'ında vergi rekortmeni oldu. 17 Şubat 2001 tarihinde hayatını kaybetti.

1990'lı yıllarda genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın iki kez üst üste vergi rekortmeni olmuştu. Bu yalnız ülke içinde değil, dışarı da tepki çekmişti. Ülke dışında da özellikle Batı basını bu durumu fırsata çevirerek diline dolamış “Müslüman bir ülkede Hıristiyan bir genelev patroniçesi vergi rekortmeni oldu” manşetleri atılmıştı.

Nereden nereye... Turgay Güler Manukyan'ı hatırlattı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Bülent Ersoy, Türkiye güzeli İdil Bilgen'i değerlendirdi: Erkek suratlı!

Bülent Ersoy, Miss Turkey’de birinci seçilen İdil Bilgen’i değerlendirdi. Ersoy, “Bu şimdi güzel mi? Bu çocuk biraz erkek suratlı, Şabaniye gibi. Genç çocuk ama kırmayalım tabi üzmeyelim.” dedi.