Netanyahu Kongre'de konuştu: Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor

Kongre'nin ortak oturumuna hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşmasına başlamadan önce dakikalarca ayakta alkışlandı. Netanyahu, "Medeniyet güçlerinin zafer kazanması için Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor. Birlikte olursak biz kazanırız, onlar kaybeder" dedi

Netanyahu Kongre'deki konuşmasına onlarca milletvekilinin boykotu ve Kongre Binası yakınlarında binlerce kişinin protestosuyla başladı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Netanyahu, yakasının bir tarafında İsrail ve ABD bayrakları bulunan bir rozet ve Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerle dayanışmayı ifade eden sarı bir rozet taktı.

"Medeniyet güçlerinin zafer kazanması için Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor" diyen Netanyahu, "Birlikte durduğumuzda gerçekten harika bir şey olur: Biz kazanırız, onlar kaybeder" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, serbest bırakılan rehinelere ilişkin de konuştu. "Tüm sevdiklerimiz evlerine dönene kadar rahat etmeyeceğim" dedi.

Biden en karanlık günlerimizde yanımızdaydı


Netanyahu, Biden'ın en karanlık anında İsrail'in yanında durduğunu ve bunun asla unutulmayacağını söyledi ve "İsrail'e yarım asırlık dostluğu için kendisine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Pek çok kişi Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasını Demokrat başkanı bir kez daha eleştirmek için kullanmasını bekliyordu ancak başbakanın şu ana kadarki açıklamaları, günler önce Demokratların başkan adaylığından istifa eden Başkan Joe Biden'a övgü dolu sözler oldu.

Netanyahu Kongre'de konuştu: Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.