Netflix'in Rum propagandası dizisine izin yok! RTÜK'ten Famagusta ayarı...

Netflix'in Kıbrıs Rum Kesimi tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerini işgalci, katliamcı olarak gösterdiği yeni dizi Famagusta yalnızca Yunanistan'da izlenebilecek. Netflix'le yapılan görüşmeler sonrası ABD'li şirket geri adım atmak zorunda kaldı. Gelişmeyi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin duyurdu.

SuperHaber'in Netflix dizisi Famagusta hakkında gündeme getirdiği konu ses getiriş, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Türk dizi sektörüne "Bizim gerçekleri anlatarak, Erenköy'deki şanlı direnişi, Kanlı Noel'i ve Muratağa, Sandallar'da uygulanan katliamı anlatmamız lazım" diyerek çağrıda bulunmuştu.

Famagusta'yla ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı.Netflix'in Kıbrıs Rum Kesimi tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerini işgalci, katliamcı olarak gösteren dizi Türkiye'de yayınlanmayacak. Dahası, dünyada yalnızca Yunanistan'daki Netflix kullanıcıları tarafından izlenebilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'in Türkiye'de tepki çeken "Famagusta" dizisine ilişkin, "Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır" dedi.

NETFLİX'LE GÖRÜŞÜLDÜ, GEREĞİ YAPILDI

Şahin, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Famagusta isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan Kıbrıs Çıkarması aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan Kıbrıs Barış Harekâtı, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir.

Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir.

Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır. Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır.

Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır.

Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Netflix'in Rum propagandası dizisine izin yok! RTÜK'ten Famagusta ayarı... ile ilgili etiketler RTÜK Netflix Ebubekir Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

İşgalci İsrail şimdi de ilkokula saldırdı! Öğrenci ve öğretmenleri öldüresiye dövdüler...

Batı Şeria'daki bir ilkokulu ellerinde sopalarla basan işgalci İsrailliler, öğrenci ve öğretmenleri darbetti. Saldırıda 7 kişi yaralandı.