Nicholas Bett kimdir? Neden öldü?

2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellinin altın madalyalı ismi Nicholas Bett kendi ülkesinde hayatını kaybetti. 2015 yılı Dünya Atletizm Şampiyonası'nın önemli bir ismi olan Bett'in neden ve nasıl öldüğü büyük merak konusu. Peki, 2015 Yılında Dünya Atletizm Şampiyonası'nın madalyalı ismi neden ve nasıl öldü? Tüm detaylar haberimizde...

2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellinin altın madalyalı ismi Nicholas Bett, ülkesi Kenya'da  hayatını kaybetti. 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın altın madalyalı isminin neden ve nasıl öldüğü büyük merak konusu. Peki, 2015 Yılında Dünya Atletizm Şampiyonası'nın madalyalı ismi neden ve nasıl öldü? Tüm detaylar haberimizde...Nicholas Bett kimdir? Neden öldü?

400 metre engellide dünya şampiyonluğu bulunan Nicholas Bett, ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu 28 yaşında hayatını kaybetti.

2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellinin altın madalyalı ismi Nicholas Bett, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Nijerya'da düzenlenen Afrika Şampiyonası'nda yarıştıktan sonra ülkesi Kenya'ya dönen 28 yaşındaki sporcunun Nandi bölgesinde gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. 2015 yılında 47.79 saniyelik derecesiyle erkekler 400 metre engellide dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Kenyalı atlet olan Nicholas Bett'in Afrika şampiyonalarında da iki bronz madalyası bulunuyordu.

Fenerbahçe de kulüp sporcusu Nicholas Bett için başsağlığı mesayı yayınladı.

"Kulübümüzün Atletizm Şubesi sporcularından Dünya Şampiyonu atletimiz Nicholas Bett'in, Nandi kentinde trafik kazası geçirerek vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kenyalı sporcumuz Nicholas Bett'in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Bett'in tüm sevenlerine ve Kenya halkına başsağlığı diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Nicholas Bett kimdir? Neden öldü? - Resim : 2

ATLETİZM 

1917'de Fransa'da kurulan bir ulusal örgütle bayanlar da atletizm yarışmalarına katılmaya başladılar. Katılımın artması nedeniyle 1921'de de Bayan Spor Federasyonu (FSFI) kuruldu. 1928 Oyunları IAAF ve FSFI'nın ortak gözetimi altında beş dalda yapıldı ancak 1936'da IAAF'in bayan atletizm yarışmalarını da müsabakalara katmasıyla FSFI feshedildi. Bu tarihten sonra bayanların yarıştıkları dallar giderek arttı.

1939'dan itibaren kapalı salon yarışmaları Avrupa'da yaygınlaşmaya başladı 1960'larda pistler sentetik maddelerle kaplanarak tartan pistler yaygınlaştı. Atletizm 1896'dan beri olimpiyatların en temel spor dallarından biridir. Resmen tanınan ilk Dünya Kupası 1977'de ilk Dünya Atletizm Şampiyonası 1983'te yapıldı. Olimpiyatlarda bayanlar arası yarışmalar düzenli olarak 1967'de düzenlenmeye başlandı.

Olimpiyat Oyunları'nın dışında kalan uluslar arası yarışmalara katılacak atletlerin saptanması konusunda ortaya çıkan anlaşmazlıklar 1979'da Atletizm Kongresi'nin (TAC) kurulmasına yol açtı. Özünde sporda dürüstlük esas alınmasına rağmen zamanla profesyonel bir kimlik kazanan atletizmde Gün geçtikçe spor dışı zorlamalar görüldü.

Örneğin, 1988 Olimpiyat Oyunları 100 m birincisi 100 m ve 60 m dünya rekorları sahibi Kanadalı Ben Johnson doping yapmaktan suçlu bulundu ve rekorları iptal edildi. Bunun üzerine ABD ve Sovyetler Birliği uluslar arası alanda sporcuların ilaç kullanımını denetlemek için harekete geçtiler ve rekortmen atletlere rastgele doping testi uygulamayı kararlaştırdılar. 1990'da atletizm yetkililerinin gündemine dopingin yanısıra gizli profesyonellik de girdi.

ATLETİZM BRANŞLARI VE KURALLARI 

Atletizm Yarışmaları Üç Ana Kategoriye Ayrılır

Koşular atma ve atlamalar. Bayanlar arası yarışmalar da aşağı yukarı erkeklerin yarışmalarının aynıdır. Bayanlar için Heptatlon erkekler için de Dekatlon koşu atma ve atlamaları birlikte içeren yarışmalardır. Kır koşuları ve yol koşuları atletizmin sezon dışı dalları olarak kabul edilir. Koşular Atletizmin bir dalı olan koşular önceden belirlenmiş çeşitli mesafelerde koşularak rakiplere ve zamana karşı yapılan mücadeleyi ifade eder. Tüm zamanların en eski ve en çok ilgi gören spor dallarından biridir.

Pist yarışları ve yol yarışları olarak iki ana dala ayrılır. Pist yarışmalarında belirli bir mesafede en hızlı koşmak esastır. Tüm koşular kronometre denilen zaman ölçüsü ile ölçülür. Yarışmalar özel atletizm stadyumlarında yapılır. Stadyumun çevresinde kulvarlara ayrılmış elips biçiminde koşu pisti vardır. Ortadaki çim alan ise atma ve atlama yarışmalarına ayrılmıştır.
Bütün yarışmaların oyun alanları stadyum üzerinde aynı anda bulunur ve aynı anda birkaç yarışma birden yapılır. Bununla birlikte yarışmalar açık havada ya da salonlarda düzenlenebilir. Salon müsabakalarında atma yarışmaları yapılmaz ya da değişik uygulama ve yöntemlerle yapılır. Fakat resmi dünya rekorlarının mutlaka açık havada kırılması 100 m düz ve 110 m engelli yarışlarında ise arkadan esen rüzgarın hızının saniyede 2 myi geçmemesi gerekir

 

 

Nicholas Bett kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Nicholas Bett kimdir neden öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.