Not B1 ve görünüm pozitif ise yeni müjdeler yolda demektir

Moody’s Türkiye'nin kredi notunu iki kademe artırarak B1'e yükseltti. Böylece Türkiye'nin kredi notu Fitch ve S&P ile aynı seviyeye olan yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altına gelmiş oldu. Notun iki kademe yükselmesi ve görünümün pozitif olarak belirtilmesi yeni notlar artışlarının geleceğini gösteriyor. İşte detaylar...

Moody’s Türkiye'nin kredi notunu iki kademe artırarak B1'e yükseltti. Böylece Türkiye'nin kredi notu Fitch ve S&P ile aynı seviyeye olan yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altına gelmiş oldu. Notun iki kademe yükselmesi ve görünümün pozitif olarak belirtilmesi yeni notlar artışlarının geleceğini gösteriyor. Nitekim Türkiye ile ilgili genellikle olumsuz yorumlarıyla tanınan ekonomist Timothy Ash bile dayanamadı ve “İki kademeli yükseltme ve olumlu görünüm, daha fazlasının geleceğini gösteriyor” diye yazdı.

Not B1 ve görünüm pozitif ise yeni müjdeler yolda demektir

Bu seviye yatırım yapılabilir notu için hala dört kademe aşağıda. Ancak yöntem ve gelişmeler olumlu olunca Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke notu almasına az kaldı denilebilir.
Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.

Bunun Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği kaydedilen açıklamada, "Enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmesi başlaması, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair bize daha fazla güven veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

Not B1 ve görünüm pozitif ise yeni müjdeler yolda demektir ile ilgili etiketler ekonomi Moody's kredi
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.