Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, neden gündemde?

Türk sinema ve dizi sektöründe uzun yıllar boyunca etkileyici performanslar sergileyen Nur Sürer, yaşamı ve kariyeriyle sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, neden gündemde? İşte, Nur Sürer hakkında merak edilenler!

Türk sinema ve dizi dünyasında yıllardır dikkat çeken performanslarıyla tanınan Nur Sürer, yaşamı ve kariyeriyle sanatseverlerin ilgisini üstünde tutmaya devam ediyor. Peki, Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, nereden gelmektedir, hangi dizi ve filmlerde yer aldı ve neden son zamanlarda gündeme geldi? İşte, Nur Sürer hakkında merak edilen detaylar!

Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, neden gündemde?

NUR SÜRER KİMDİR?

Nur Sürer, 21 Haziran 1954 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Ahmet ve Rabia Sürer çiftinin kızı olan Sürer'in ailesi, köken olarak Priştine ve Arnavutluk'tan gelen göçmenlerden oluşurken, baba tarafı Dağıstan kökenlidir. Sürer, eğitim hayatına Bursa Anadolu Kız Lisesi'nde başladı ve bu kurumdan mezun oldu. Gençlik döneminde bir süreliğine İsviçre'de yaşayan Sürer, burada dört yıl akrabalarının yanında kaldı.

Nur Sürer, sinema kariyerine 1979 yılında Erden Kıral'ın yönettiği "Bereketli Topraklar Üzerinde" filmiyle adım attı. Bu yapım onun kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde iki kez "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Bugüne kadar 40'tan fazla filmde ve birçok televizyon dizisinde rol alan Sürer, uluslararası arenada da adını duyurdu. Özellikle 1984 yapımı "Ayna" filmiyle başlayan uluslararası kariyeri, 1990 yapımı "Umuda Yolculuk" ile devam etti. Bu film, 1991 yılında "En İyi Yabancı Film" dalında Oscar ödülü kazanarak önemli bir başarı elde etti. Sürer, ayrıca "Dunkle Schatten der Angst" (1993) ve "Yara" (1998) gibi projelerde de yer aldı.

Televizyon dünyasında ise Sürer, 2007-2009 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan "Asi" dizisinde "Neriman Kozcuoğlu" karakteriyle geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

Nur Sürer, ilk evliliğini 1981 yılında ünlü oyuncu Bülent Kayabaş ile gerçekleştirdi. Ardından, 16 Haziran Hareketi adlı silahlı sol örgütün lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezası almış olan Sarp Kuray ile evlendi. Sanatçının, kadın hakları konusunda aktif çalışmaları ve politik duruşuyla tanınması dikkat çekiyor. 2007 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına katılan Sürer, burada polis tarafından gözaltına alınmış ve bir gün sonra serbest bırakılmıştır.

Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, neden gündemde? ile ilgili etiketler Nur Sürer
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.