O gazeteci hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekatı’nda Rumlar’a esir düşmüştü

Teknolojik anlamda her gün gelişen medya, kaybettiği değerlerini görmüyor. Bunun son örneği önceki gün yaşandı. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, Ergin Konuksever ve Adem Yavuz ile beraber Rumlar’a esir düşen gazeteci Cengiz Kapkın, Bodrum’da vefat etti. Bir dönemin ünlü foto muhabiri, yıllarca çalıştığı gazete dahil medyada haber olmadı. Emekli gazeteci Faik Kaptan, bu durumu sosyal medya hesabından yazarak duyurdu.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

“SESSİZ SEDASIZ GİDENLER ARASINA GAZETECİ CENGİZ KAPKIN’DA KATILDI…
KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NDA UĞRUNA ESİR DÜŞTÜĞÜ HÜRRİYET BİLE, TEK SÜTUN HABERİNİ YAZMADI.”

Yılların tecrübeli gazetecisi Faik Kaptan ,büyük harflerle yazarak böyle girdi sosyal medya hesabından yazdığı yazıya. Belli ki yazının görülmesini, okunmasını ve duyulmasını istiyordu. Aslında biraz da tepki gösteriyordu.

O gazeteci hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekatı’nda Rumlar’a esir düşmüştü

(Faik Kaptan)

EFSANE FOTO MUHABİRİ CENGİZ KAPKIN VEFAT ETTİ

Emekli gazeteci Kaptan,sosyal medya hesabından 1970’li yılların ünlü foto muhabiri Cengiz Kapkın’ın vefatını, sessizce yapılan cenaze töreni ile hiçbir medyanın da yazmamasını dile getirdi. Gazeteci Kaptan yazısında ''Yaşamında da böyleydin be Cengiz. Dünya umurunda değildi. En sıkı çatışmalarda bile umursamazdın, işini bitirir çeker giderdin. Güler yüzün asık yüzünden daha fazlaydı. Cengiz Kapkın’ı çoğunuz hatırlamaz. O Yetmiş ve Seksenli yıllarda ki Hürriyet İstihbaratının efsane Foto Muhabirlerinden birisiydi.” dedi.

O gazeteci hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekatı’nda Rumlar’a esir düşmüştü - Resim : 2

KIBRISTA ÜÇ GAZETECİ RUMLARA ESİR DÜŞTÜ

Kaptan yazısının devamında, ünlü foto muhabiri Kapkın’ın Kıbrıs’ta Rumlar’a nasıl esir düştüğünü ve neler yaşadığını şöyle yazdı:

”Kıbrıs Barış Harekatı' nda Hürriyet Foto Muhabiriydi. Beraber esir düştüğü gazetecilerden Ergin Konuksever yaralandı, Adem Yavuz şehit oldu, Cengiz ise Rumlar tarafından tam 9 gün hücreye atıldı. Kendi anlattığına göre Rumlar hücrede kendisine 9 gün boyunca günde sadece 9 zeytin bir domates vermişti. Hürriyet’in hafızasında bunları hatırlayacak kimse kalmadığı için Cengiz’in ölümünün haber değeri de olmadı. GOOGLE’YE BARİ BAKSAYDINIZ. Cengiz Kapkın diye google’ye yazarsanız karşınıza şu paragraf çıkıyor:

İkinci harekata tanıklık etmeyi başaran üç gazeteci, Girne’ye doğru yola çıkarken, girdikleri yolda Rumların saldırısına uğrarlar, şoförleri o anda ölür. Gazeteciler Adem Yavuz, Ergin Konuksever ve Cengiz Kapkın ise esir düşerler. Omuzundan yaralanan Konuksever hastaneye kaldırılırken, Yavuz ve Kapkın’ın elleri birbirine kelepçelenmiş ve gözleri bağlanmıştır.Adem Yavuz daha sonra bir Rum tarafından karnından vuruldu ve şehit oldu. Cengiz Kapkın ise kelepçelenerek hücreye atıldı. Tam 9 gün hücrede kaldı. Daha sonra Türkiye’ye iade edildi.”

“BİR GARİP ÖLMÜŞ DİYELER ÜÇ GÜN SONRA DUYALAR!”

Efsane gazeteci ve foto muhabiri Cengiz Kapkın’ın vefatını duyması
ile sonrasını da ''Sevgili Cengiz’in ölüm haberini sosyal medyada gördük. Detaylarını ise Bodrum Belediyesi’nin Vefat Edenler sayfasından okuduk. Cengiz çok sevdiği Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘’Bir garip ölmüş diyeler. Üç günden sonra duyalar. Soğuk su ile yuyalar. Şöyle garip bencileyin” mısralarında son buldu. Yazı çok uzar. Anılarımız bitmez. Bizler seni çok sevdik Cengiz. Rahmetli Atılay Kayıoğlu, senin olaylar karşısındaki sakinliğini ve soğukkanlılığını anlatabilmek için sana şaka yollu “ Ruhsuz” derdi. Sen buna bile gülerdin. Cengiz, emekli olduktan sonra Bodrum’a yerleşti. Hayatını da orada kaybetti. Nurlar içinde yat Sevgili Cengiz. Allah’ın rahmeti üstünden eksik olmasın.” şeklinde yazarak bitirdi.

O gazeteci hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekatı’nda Rumlar’a esir düşmüştü ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.