Öcalan'ın kardeşi: İmralı'ya iniyoruz Ankara'da saldırı oluyor

Ankara'daki TUSAŞ saldırısı ile İmralı ziyareti arasındaki zamanlama manidar. Öcalan'ın kardeşi, son yaşananlar hakkında konuştu.

Odatv'nin haberine göre, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından DEM milletvekili Ömer Öcalan, İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü. Bu görüşme, Ankara'da TUSAŞ'a yönelik PKK saldırısının hemen ardından gerçekleşti. Abdullah Öcalan, koşullar oluşursa süreci hukuki ve siyasi zemine çekebileceğini belirtti.

Ömer Öcalan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dediğini paylaştı. Bu açıklama, Devlet Bahçeli'nin çağrısına olumlu bir yanıt olarak değerlendirildi.

Mehmet Öcalan: İmralı'ya indik saldırı başladı

Görüşmenin detaylarını öğrenmek için Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile yapılan görüşmede, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun normal olduğu belirtildi. Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın Devlet Bahçeli'nin çağrısına her zaman olumlu yanıt verdiğini ifade etti.

Mehmet Öcalan, Ankara'daki TUSAŞ saldırısı ile İmralı'ya ulaştıkları andaki zamanlamaya dikkat çekti. Öcalan, bu iki olayın aynı anda gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu belirterek, "Zannederim ben de çok İmralı'ya gittim, geldim. İmralı'ya ulaştığımız zaman Ankara'ya saldırı oluyor... Aynı dakikada aynı saatte" dedi.

Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından saldırının gerçekleşmesi üzerine Mehmet Öcalan, "Kim bunu yapmışsa yanlış yapmıştır. Kim bu Ankara'daki saldırıyı yaptıysa, yanlıştır. Onaylamıyorum" şeklinde konuştu. Kendisine izin verilmesi halinde İmralı’ya gitmek istediğini belirten Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan ile başka bir temas olup olmadığı konusunda ise bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Öcalan'ın kardeşi: İmralı'ya iniyoruz Ankara'da saldırı oluyor ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kahraman Mehmetçik, Irak'ta teröristlerin inlerine kadar girdi!

Mehmetçik, teröristlerin inlerine giriyor. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlere ait mağara tespit edildi. Mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.